24 Eylül 2017 - Pazar

BATMAN ŞANTİYE GİBİ…

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

 

Batman kent merkezinde Belediye’nin başlattığı 3. Etap vizyon çalışmalarında kent merkezi adeta şantiyeye dönüştü. Gece-gündüz aralıksız bir şekilde sürdürülen çalışmalar hedeflenen tarihte tamamlanmak isteniyor.

BELEDİYE’DE DUR-DURAK YOK

Bir çok ana cadde ve merkezi konumdaki cadde ve sokaklarda yer altı ve yer üstü hizmetlerini birlikte yürüten Belediye, DEDAŞ, Telekom ile SİBADAŞ doğalgaz çalışmalarını yapan kurumlarla kollektif bir çalışma sergileniyor. 3. Etap vizyon projesi Cumhuriyet meydanı, Gülistan Caddesi projeleri asfalt, park-bahçe çalışmalarına hız veren Belediye’de dur-durak yok. Zaman zaman çalışma sahalarına inen, çalışmaları denetleyen Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet meydanı ile 3. Etap vizyon projesinin yüklenici firmaların iki ayrı ihale ile belirlendiğini belirtti. Aksoy, “Kimsenin endişe etmesine gerek yok. Projeler zamanından önce bitecek. Batman’ı gerçek manada yaşanılır bir şehir haline getirmede kararlıyız” dedi.

3. ETAP VİZYON PROJESİ

Çömçe kavşağından Cumhuriyet meydanına kadar devam edecek olan 3. Etap vizyon projesi çalışmaları son hızıyla devam ederken çalışmaları sık sık yerinde izleyen ve denetleyen Başkan Vekili Aksoy; esnaf ve vatandaşın çalışmalardan az da olsa rahatsızlık duyduğunun farkında olduklarını, ancak yaptıkları çalışmaların kalıcı olmasını istediklerini belirtti. Her şeyin çok daha güzel olacağını ifade eden Aksoy, vatandaşların çalışmalardan ötürü birazcık olsa sabırlı olmaları istedi. Aksoy, “Hizmet verdiğimiz alanlar estetik bir görünüme sahip olacaktır. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra vatandaşlarımız birçok hizmetten yararlanmış olacaklardır. Şehrin vizyonunda farkındalık yaratacağız” diyerek, vatandaşlar çalışmalardan rahatsız olsalar da gelecek için bu şehirde son derece rahat yaşam ortamına kavuşacaklarını belirtti.

BASIN KAVŞAĞINA YENİ MEYDAN

Turgut Özal Bulvarı, Farabim Hastanesi ile Gülistan caddesinin kesiştiği noktada bulunan Basın kavşağı yeni bir alana kavuşuyor. Mem parkında yeni düzenleme yapan Batman Belediyesi, Basın kavşağında Batmanlıları yeni bir parka kavuşturacak. 2700 metrekarelik meydanda büyük ağaçlar dikilerek meydan yeşille süslendirilecek. Belediye’nin yaptığı ve geceli-gündüzlü 3. etap çalışmalarının hedeflenen tarihten evvel hizmete sunulacağı belirtiliyor.

ASFALTLAMADA SON HIZ

Batman Belediyesi kent merkezinde kış mevsimi öncesi ulaşım sorununun yaşanmaması için bütün ekiplerini seferber etmiş durumda. Batman Belediyesi Tilmerç, Gültepe, Çamlıtepe, Fatih, Çamlıca gibi birçok mahallede asfalt serimine devam ediyor. Asfalt serim ekiplerini arttıran Batman Belediyesi dört ayrı koldan çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Belediye Fen Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, birçok caddenin asfaltlanması için aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları