15 Ağustos 2018 - Çarşamba

SES KİRLİLİĞİNE ÖNLEM ALINAMAZ MI?

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Yaz sezonunda Batman ve bölgenin hava sıcaklığının 40-47 derecelere çıkması vatandaşı gündüzleri bile dışarı çıkmaya üşendirecek durumda. Gece saatlerinde gündüzün kavurucu sıcaktan bunalan ve eve hapsolan vatandaşlar soluğu hemen dışarda almaya koşuyorlar. Bazen parklarda bazen evlerinin balkonlarında serinlemeye çalışan vatandaşları en çok rahatsız ve tedirgin eden gecenin ilerlemiş bir hayli saatlerinde düğünler nedeniyle patlatılan havai fişeklerin bomba seslerini andıran gürültülerinden bir hayli rahatsız olmaktadırlar. Özellikle gece yarısı patlatılan bu havai fişekler için her ne kadar uyarılar ve ikazlar yapılıyor olsa da insanlarımızın eski alışkanlıklardan vazgeçilmemesi yapılan uyarılara aldırış etmemeye özellikle özen göstermeleri son derece üzüntü verici bir hal almıştır.

Bizler mutluluk için yapılan düğünlerde insanlarımızın sevinçlerini paylaşmalarına kesinlikle karşı değiliz ama gecenin yarısında böylesi bir işlemin yapılması insanları son derece rahatsız ettiğinin de farkına varmamaları üzüntü vericidir. Bir düğün yapılırken özellikle etrafı rahatsız etmekten kaçınılmalı ve hava fişek gösterilerini de normal bir saate taşımaları gerektiğini vurgulamak isterim. Batmanlıları canından bezdiren ve büyük panikler yaşanmasına neden olan bu tür ses gürültüsüne neden olanlara mutlaka cezai müeyyidenin hayata geçirilmesi gerektiğini de burada özellikle vurgulamak isterim. Düğünlerinde kendileri mutlu olan ama büyük bir kesimi mutsuz etme gibi bir teşebbüsten vazgeçilmesinin zamanının gelip geçtiğini ifade etmek isterim.

MAYTAP ÇILGINLIĞI

Bayrama sayılı günlerin kaldığı bu günlerde özellikle bakkallarda ve muhtelif yerlerde satılıp çocukları da büyük tehlikeyle sevk eden maytapların da artık satışının mutlaka yasaklanması gerektiğini ifade etmek isterim. Bayramlarda ekseriyetle çocuklara satılan bu patlayıcı maddeler son derece tehlike arz etmekte ve korkunç bir şekilde ses kirliliğine neden olmaktadır. 

Bayram harçlıklarının tümünü bu patlayıcı maddelere harcayan çocuklar tehlikenin farkında olmadan oyun olarak kabul ettikleri için her nedense bu patlayıcı maddeleri tercih ettikleri bilinen bir gerçektir. Patladıklarında ses kirliliğine neden oldukları gibi çocuklara da her an zarar verebilecek bir maddedir. Bu nedenle ilgililerin bu konuda da gereken hassasiyeti göstermeleri istenmektedir. Gerekenin yapılması halinde bu tip maddeleri satanların cezalandırılması cihetine gidilmesi halinde çocukların da bu tehlikeden kurtulmuş olmaları sağlanacaktır diye düşünüyorum.

DURGUN BAYRAM…

Kurban bayramına üç gün kala çarşı-pazarda bayram hareketi gözlenmiyor… Ağır hayat koşulları altında ezilen vatandaş, bayram ihtiyaçlarını bile yapamaz duruma gelmiş . Artık günü birlik gereksinmelerini karşılayabildiklerini belirten vatandaşlar, bayram hazırlıklarını yapıp yapmama gibi bir düşüncenin içine girmiş. Yapılan zamlarla geçimlerini bile yapmaktan başka düşünce içinde görünmeyen vatandaşın içler acısı hali son derece düşündürücü bir durumda. Esnaf alışveriş yapılmamasından şikayetçi, vatandaş artan pahalılık yüzünden evinden bile dışarı çıkmamaya özen göstermeye odaklanmış. Böylesi bir durumda olan vatandaş artık bayram coşkusunu bile yaşayamamakla karşı karşıya gelmiş bulunmaktadır. Her şeye rağmen tüm bu zor günleri de aşacağımıza inanıyor, bu düşüncelerle tüm halkımızın bayramını içtenlikle kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları