13 Haziran 2021 - Pazar

NÜFUS YOĞUNLUĞU VE SAĞLIK TESİSLERİ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Nüfusu gün geçtikçe katlanan Batman'a sağlık tesisleri yetersiz geliyor ne yazık ki. Son yıllarda yapılan ek bina ilaveleri ve yeni hastane olarak inşa edilen sağlık tesisleri Batman'ın hasta potansiyeline cevap veremezken çevre il ve ilçelerin yüküyle daha da  ağırlaşan hastanelerin yetersiz olduğu gün ışığı gibi aşikar. Yıllarca SSK Hastanesi olarak hizmet veren, ardından Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak bilinen ve ardından geçtiğimiz aylarda adı 'Batman İluh Devlet Hastanesi' olarak değişen hastanede uzun yıllar önce yaşanan uzun kuyruklar ve koridorlardaki izdiham fotoğrafının değişmediği en büyük gerçek.

Yıllarca ek ilavelerle büyütülen alanlar bir türlü nefes aldıramadı bu hastaneye. Gültepe'deki Batman Bölge Devlet Hastanesi polikliniklerinde de aynı görüntü ve aynı fotoğraf. Zaman zaman Batman'ın büyümesi ve gelişmesiyle övündüğümüzde sağlık ve istihdam alanlarında ne kadar geride olduğumuzun farkında mıyız? Her yıl TÜİK'in verilerindeki işsiz kentlerin liste başı olduğumuz ve sağlıktaki yatırımların da yetersizliğini görmezden gelmemiz çok ta etik olmadığını bilmemiz gerek. Evet, belki de son bir-iki yıldan bu yana bazı yatırımlar gerçekleşti ama bu yatırımların geciken yatırımlar olduğunu belirtmekte  fayda var. Yeni hizmete açılan Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine rağmen Güney Çevre Yolunda yapılacak olan hastanenin proje ve ihale süreçlerinin daha da hızlandırılması öncelikli yatırımlar arasında olmalı.

KAPI BEREKETİ !

Yazımızın asıl konusu olan Batman Bölge Devlet Hastanesi ve Eğitim Araştırma Hastanesindeki kapı furyasına değinmek istiyorum. Aylarca bitti-bitecek, açıldı-açılacak denilen hastanenin ağır ve gecikmeli açılışının ardından Batman ve bölge halkının hizmetine sunuldu. Açılışından önce günlerce kamuoyunun gündeminde kapının hangi taraftan açılacağı sorusuydu? Çünkü geçmişte de Batman Bölge Devlet Hastanesinin kapısının yanlış yerde açıldığı iddiaları günlerce, aylarca ve yıllarca konuşulmuştu ve hala da konuşulmakta. Aynı şaibe ve dedikodulara mahal vermemek için yetkililer İstanbul'dan getirtilecek bir profesör ve teknik heyetin uygun göreceği yerden kapının açılacağını duyurmuşlardı. Gel zaman, git zaman kapılarla ilgili bir açıklama yapılmamasının ardından yeni ve eski hastane etrafında adeta kapı bereketi yaşanmış, her köşede ayrı bir kapı! Nedenine gelince etrafta bulunan onlarca işyeri ve mülk sahiplerinin yatırımlarının daha çok kar ve prim yapması.  Anlaşılan bu uygulamayla kimsenin gönlü kırılmamış ve her köşeye giriş kapıları yerleştirilmiş.

Ne diyelim, öyle uygun görülmüşse öyle de olacak tabii ki!

MÜFTÜLÜK BUNU YAPARSA

Çevreye duyarlı olan bir çok vatandaş Batman Çevre Gönüllülerinin  doğa ve çevreye karşı büyük sorumluluk aldıkları ve bir çok alanda büyük emek harcadıklarına şahitlik edebilirler. Bende Çevre Gönüllülerinin doğaya ve canlıları koruma adına bir çok etkinlik ve mücadelelerine tanıklık etmekteyim.  Yıllarca anız, ağaç katliamı ve çevre felaketleriyle mücadele eden çevreciler her gün farklı  felaketlerle karşılaşıyor. İşte benim de hayretler içerisinde öğrendiğim cami avlusunda yaşanan ağaç katliamı!

Memur-Sen TOKİ konutlarına ait cami avlusunda bulunan onlarca meyve ağacı  görevli imam tarafından ortadan ve kökten kesilirken,  Müftü Yardımcısı da ağaçlara budama yapıldığını iddia etmiş.  Şu yaşananlara bir bakın ya Allah aşkına bu ne budama, bu ne savunma…  Budama yapan imama, Hz. Peygamber Efendimizin şu sözünü hatırlatmak isterim ; “Siz yerdekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin'' buna kimsenin ekleyecek sözü olmamalı.

Daha güzel günler dileğimle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları