13 Nisan 2020 - Pazartesi

DURUM VAHİM!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Son günlerde değişmeyen tek gündemimiz maalesef koronavirüs.  Günlerdir hatta aylardır tüm dünya ve ülkelerin baş edemediği bu hastalık etkisini sürdürmekte  iken ne yazık ki kentimizde dikkate alınmıyor.

Çin’de Aralık 2019’da başlayan, ülkemizde ise 2020 Mart ayında yaygınlaşan  koronavirüs sağlığın yanı sıra ekonominin de çökmesine neden oldu. Hastalık öncesi can çekişen orta ve küçük ölçekli esnaf tamamen bitme noktasına gelmiş vaziyette. Yaklaşık 1,5 aydır dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan salgına karşı yüzlerce tedbir alındı, alınmaya da devam ediliyor. Benim akıl erdiremediğim 20 milyonluk İstanbul’un Taksim meydanında, Ankara ve İzmir’in onlarca cadde ve kavşağında insanlar meydanlarda görünmezken Batman ve Güneydoğu Anadolu illerinde adeta bayram  hareketliliği yaşanmakta.

Virüsün tüm ülkeye yayıldığının açıklanmasının ardından illerin vaka sayısının ekranlara yansımasının ardından Batman’da da bir vakanın olduğu haberlerinin sonrası  vatandaşlarımızın kendilerine olan özgüvenlerinden (!) adeta rehavete kapılıp cadde ve meydanlara dökülmeleri tehlikeye çanak tuttu. Batman’ın cadde ve sokaklarında onlarca uyarı ve ikaza kulak verilmeksizin eldiven ve maskesiz tedbirlerin yanı sıra 65 yaş üstü ile 20 yaş altı gençler hiçbir şey olmamış gibi sosyal hayatlarını devam ettirdi.

Kent merkezindeki trafik akışının yanı sıra Çarşı merkezinde araba park yeri bile bulunamaz halde… Hafta sonu Batman Valiliği konferans salonunda  tedbirlerle ilgili yapılan toplantıda vaka sayısının 20’den 50’ye yükseldiği açıklandı. Yani kısa bir sürede vaka sayısı % yüz elli artmış oldu.  Bunlar sadece resmi olan vakalar.  Diğer taraftan Beşiri, Kozluk ve Sason ilçelerindeki birer binanın yanı sıra birkaç köyün de karantinada olduğu, Batman merkez Bahçelievler’deki bir bina ile Turgut Özal Bulvarındaki bir banka şubesinin de karantinaya alındığı haberleri durumun ne kadar vahim olduğunun bir göstergesi değil midir? Buna rağmen hala Batman cadde ve sokaklarında yüzlerce vatandaşa rastlamak mümkün.

Hafta sonu Vali Hulusi Şahin Başkanlığında yapılan toplantıda koronavirüs vakalarının artışına dikkat çekilirken kent merkezinde bundan böyle daha sert kararların alınacağının da altı çizildi. Atatürk Parkı, Turgut Özal Bulvarının bazı güzergahları ile Gülistan caddesinin bazı bölümleri de artık tek giriş ve çıkışlı şekilde yaya trafiğine kapatılacağı çalışmalarına başlandığı gözlendi.  Bunca tedbirler karşısında vatandaşların duyarlılık göstermemesi  akıllara durgunluk vermektedir. Şayet haraketlilik böyle devam ederse hafta sonu ve 10 gün içerisinde vakalar tavan yapacak sayılara varacak.

Lütfen ülkemiz için, bölgemiz için, kentimiz için, ailemiz için, kendimiz için EV’de kalalım…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları