20 Haziran 2018 - Çarşamba

SEÇİME RAMAK KALA

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Erken genel seçimlere 3 gün kala Türkiye’de meydanlar kıyasıya Mücadeleye tanık olurken, Batman’da bu fotoğraf sadece kavşaklardaki flamalarla seçim olduğunu gösteriyor. Kentte seçim havasını estiren kanıtlar yok ortada. Batmanlı seçmen eski seçimlerin havasının olmadığını zaten günlerdir telaffuz ediyor. Önceki seçimlerde olan seçim lokallerinin haraketliliği yok artık.

Çalışmalarında en etkin görülen HDP oy deposu olan Batman merkezde çalışmalarını sürdürürken ilçe ve köy ziyaretlerini de ihmal etmezken SP Milletvekili adayı Faris Özdemir tecrübesiyle her kesimi kucaklıyor. HÜDAPAR ’ın bağımsız adayı Aydın Gök ise programları dahilinde bir çok kesimdeki seçmene ulaşıp aktif siyasetini sürdürüyor. İktidar Partisi olan AKP vekil adayları genelde resmi kurum, ilçe ve köy ve mezralarda çalışmaları sürdürmektedir. Oysa merkezde en fazla oy olan vatandaşları sanırım nazarı itibare almamayı yeğlemektedir. Görüşleri ve düşünceleri nedir bilinmez ama bilinen bir gerçek var ki oda 24 Haziran seçiminden sonra ortaya çıkacak olan tablodur.

TP ELDEN GİDERKEN

Ülke genelinde özelleştirilmek istenen birçok kamu kuruluşun satışından vaz geçilirken hükümet TP’nin defterini çoktan kapattığına tanık olmaktayız. Tıpkı Hasankeyf’in sular altında kalmasına göz yuman Batman’ın meclisteki temsilcileri, STK’lar, Ticaret odaları, Esnaf odaları, Petrol-İş ile Batman’ı yoktan var eden kara altın petrol kentinin can damarına sahip çıkamadı. Günü birlik bir maaş ve çeşitli ikramiyelerle ikna edilen TP işçilerinin eli kolu bağlanarak emekli edildiler. Oysa emekli olmakla şehrin geleceği ile çocuklarının ekmek kapısına kilit vurduklarının bile farkında değiller.

TP geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın da ekmek kapısıydı ve bu kapıyı kilitlemek ve bu kapının kapanmasına yol açmak çocuklarımızın geleceğine de darbe vurmak anlamına gelmiyor mu? Nice babalarımız nice amcalarımız bu kuruluşun dal budak salmasına büyüyen bir dev olmasına az mı katkı sağladılar. Dedelerimizin, babalarımızın, amcalarımızın bıraktığı bu geleceğe ipotek koymanın bir anlamı var mıydı?

Oysa özelleştirilen şeker fabrikalarının da binlerce çalışanı binlerce ekmek yiyeni vardı da yine dinlemediler ve bu insanların ekmeğini bile ellerinden almaktan kaçınmadılar. Şimdide geleceğimizin bir bakıma teminatı olan TP’yi de küçülterek ellerinden çıkarmanın yolunu aramaktalar. Bunlara dur demek bunların egolarını tatmin etmelerine daha ne zamana kadar müsaade edeceğiz bilemem ama bilinen bir gerçek var ki yakında TP’yi de özelleştirip kendilerine yük olduğunu belirtenlerin egolarını tatmine edecekleri de kaçınılmaz olacaktır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları