22 Nisan 2018 - Pazar

KOLU, KANADI KIRIK EMEKLİLER

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Bütün enerjilerini, gençlik dönemlerini ülkelerinin kalkınmasına harcayarak daha sonra emekli olup ikinci baharlarını yaşamaya çalışan emekli kesimin ülkemizdeki durumu içler acısıdır. Her ne kadar Emekliler Dernekleri kurulmuş olsa da takıldıkları bürokrasi nedeniyle istenilen seviyeye gelmeleri kesinlikle mümkün olmuyor. Batman’da sanırım SSK, Bağ-Kur, dul ve yetimler dahil olmak üzere toplam 30 bine yakın emekli kesimi bulunmaktadır. Bu kesimin yüzde 70’i kiracı durumundadır ve TOKİ’nin yapacağı konutlarla ev sahibi olmak istemektedirler. Daha doğru ev sahibi olmanın hayalini kurmaktadırlar. Batman’da  iki emekli derneği var. Burada Emekliler derneklerimizden biri olan Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen’den sorunlara ilişkin bilgi aldık.

İşte Ekmen’in konuya ilişkin açıklaması : “Yapımı aksaklıklara rağmen birçok TOKİ konutunu emeklilerimize kazandırmış bulunmaktayız. Ancak Türkiye çapındaki projelerle başka illerde yapılan konutlar için büyük sıkıntılar çekmekteyiz. 2015 yılından beri tapularını aldığımız halde örnek projeleriyle Türkiye’ye model olan Batman Emekliler Derneği projelerini kendi kentlerinde uygulamak isteyen dernekler, Milletvekilleri ile birlikte TOKİ’ den destek isterler. Biz ise üzülerek ifade etmek isterim ki bizim Vekillerimizden böyle önem arz eden bir proje için destek görememenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Batman’daki imar sorununun hala çözülememesi de projelerimizi hayata geçirmeye engel teşkil etmektedir. Amacımız daha modern, daha güzel bir Batman yaratmaktır. Önemli projelerle donatılan TOKİ konutlarından ilimizin de yararlanması adına Vekillerimizin büyük çaba ve gayret sarf etmelerini beklemekteyiz. İmar sorunu elimizi-kolumuzu bağlamış bulunmaktadır. Tek amacımız ve isteğimiz yıllarını ülkenin kalkınmasına adayıp emekliye ayrılmış bulunan kardeşlerimizin de artık sorunsuz  bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleridir. 200 dönüme yakın almış olduğumuz tapularıyla TOKİ’ye geçmiş arsalarımız için yeni projeleri gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Ancak imar planını mutlaka ama mutlaka aşmamız gerektiğine de vurgu yapmak istiyorum. İmar planını aşamadığımız için yeni projelerimize hayata geçirememenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Milletvekillerimizin, sayın Valimizden ve yerel yöneticilerimizden özellikle ricamız imar planının bir an evvel hayata geçirilmesi adına gereken gayret ve çabayı ortaya koymaları bizim için umutların yeşermesine neden olacaktır.”

Ülkemizdeki ekmeklilerin son derece zor koşullar altında yaşamlarını sürdürdükleri bilinen bir gerçektir. Derneklerin çabaları ve gayretleri ne yazık ki bürokrasi engellerle karşılaşmaları neticesinde emeklilere yapılacak olan konutların son derece yetersiz olması emeklilerin umutlarını da, hayallerini de söndürmekten öteye gitmemektedir. Dileğimiz geçmişte tüm enerjilerini vatanlarının kalkınmasına adayan ve emekli olup ikinci baharlarını yaşama hakkını elde eden emeklilerin de artık layık oldukları yaşam tarzına ulaştırılmalarıdır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları