28 Kasım 2021 - Pazar

RAHMET ve ÖZLEMLE ANIYORUZ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman basını duayenlerinden gazeteci ve basın emekçisi Enver ağabeyimizi ölümünün 29. yılında saygı ve özlemle anıyoruz. 1970'li yıllarda  matbaacılık mesleğiyle tanışan ve çok kısıtlı şartlar altında işyerini kuran ağabeyimiz Enver Arslan çok zorlu şartlar altında  uzun yılların uğraşı sonrası hayal ettiği günlük gazeteyi sundu Batman'a. Bir kaç arkadaşıyla gazetenin ismi için günlerce kafa yoran ağabeyim nihayetinde kendi adına ve Batman'a yakışır bir isimde karar verdi. Bu gazetenin adı 'Batman Çağdaş'tı.

Hep yenilikçi olmayı bilen, kentin her alanındaki aksaklığı gidermeyi görev bilen, insanların büyük sempatisini kazanan ender insanlardan biriydi Enver Arslan.  Hayalinde Batman'a çok renkli bir gazete kazandırmanın yanı sıra kaliteli bir ofset tesisi kazandırmaktı. İsmiyle yeniliklerle onlarca arkadaşın gazeteci olmasına vesile oldu Enver ağabey.  O bir gazeteciden öte bir babaydı,  bir dosttu, herkes için bir ağabeydi.  Hayallerini yavaş yavaş hayata geçiren aile büyüğümüz mesleğe atılmamıza sebep oldu. Büyüğümüzü bir iş seyahati sonrası Ankara dönüşünde Batman'a bir kaç kilometre kala Batman-Silvan karayolunda eski adıyla Samanyolu (Male gır) mevkiinde yaşanan kaza sonucu kaybetmiştik.  Aile büyüğümüz, ağabeyimiz, duayen gazeteci ağabeyimiz Enver Arslan'ı ölümünün 29. yılında özlem ve saygıyla anıyoruz.

İnsanlar her zaman yaptığı eserler ve iyiliklerle anılır. Kalıcı olan eserler ile iyiliklerdir.

YOLUN AÇIK OLSUN HÜSEYİN

Aslında bazı yazıları yazmak çok zor gelir insana. Hele hele çok sevdiğiniz bir insanı kaybetmek, artık bir daha onunla asla bir araya gelemeyeceğiniz, konuşamayacağınız ve ebediyete göçen biri ise onu yazmak onu anlatmak daha da zor oluyor.

 'Hüseyin' ismindeki insanların yeri daha ayrı bir olmuştur bende her zaman.  İsimleri Hüseyin olan atalarımızın yanı sıra küçüklerimizin de isimleri Hüseyin olanların başka bir sevgisini taşıyorum. Onlarca dost ve ahbabım yanında çok sevdiğim, değer verdiğim arkadaşım, can dostum 'Hüseyin Ay'da bunlarda biriydi. Ailemizin bu mesleğe atılmasına bizlere sebep olan ve önderlik yapan, gazete ve matbaa sektörünün Batman'da gelişmesinde emek veren aile büyüğümüz ve ağabeyimiz Enver Arslan'ın yanında başlamıştık mesleğe Hüseyin ile birlikte. Bir süre sonra meslekteki mekanlarımız değişmişti bu güzel insanla. Eskiler iyi bilir, Batman Belediyesi karşısında Bozooğulları pasajı vardı,  Hüseyin arkadaş orada kendisine ait bir matbaa kurmuştu, matbaasının adını da 'Kelebek Matbaası' olarak bırakmıştı. Bir süre sonra Adana'ya giden bu arkadaşımız oradaki matbaa ve ajanslarda çalışmıştı. Mesleğini çok seven ve kendisini mesleğe adayan Hüseyin yıllar sonra Batman'a dönerek birkaç arkadaşıyla daha gelişmiş ve sistemli Matris matbaasını kurdu.

Yerel basının dostu olarak gördüğüm Hüseyin, matbaa sektöründeki emekçilerinden biriydi hiç şüphesiz. Her sektörde olduğu gibi matbaacılıkta da onlarca sıkıntı, bunlar yetmezmiş gibi meslek içindeki kısır çekişmeler ve çekememezlikler! (hala yaşanıyor ).  Oysa adından  söz ettiğimiz  güzel ve temiz yürekli bu insanın bunlarla hiç ilgilenmediğini gördüm ve yaşadım. Tam da aksine makinesi bozulan, işi yarıda kalan meslektaşlarına hep kapılarını ve tezgahını açardı Hüseyin. 57 yıllık ömrü boyunca ve meslekteki yıllarında çok badireler atlatan Hüseyin'le zaman zaman geçmişi, ortam ve meslekle ilgili sohbetlerimiz olurdu.  Daha geçen hafta içerisinde ani geçirdiği kalp krizi sonucu Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı Hüseyin. Sevgili oğlu Ömer'i aradığımda hüngür hüngür ağlıyordu 'amca babamın durumu çok kötü'. O an  sarsıldım adeta. Sabah hastaneye gittiğimde Ömer bana  bir umut verdi. ‘Doktorlar babamın durumunun daha iyiye gittiğini söylediler’ dedi. O an ben çok sevinmiştim.  Ne yazık ki bir sonraki gün kara haber geldi. Sevgili 'Hüseyin'in  hak evine gittiğini, arkadaşım, meslektaşım ve kardeşim gibi sevdiğim Hüseyin de kaybettiğim değerlerden biri olmuştu. Yeri dolmayacak ve hep kendisini iyilikle anacağım arkadaşımdan çok çok razıydım. Allah'ta ondan razı olsun. Çok sevilen ve sayılan kardeşime rahmetler diliyorum. Ailesi ve sevenlerine de başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Yolun açık, mekanın cennet olsun Hüseyin kardeşim…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları