13 Ocak 2024 - Cumartesi

SADECE 10 OCAK'TA HATIRLANMAK!

SADECE 10 OCAK'TA HATIRLANMAK!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Merhaba sevgili okurlarımız, 1961 yılından bu yana Türkiye'ye mahsus kutlanan 10 Ocak gazeteciler günü kutlanmaya devam ediyor. Bildiğiniz üzere 10 Ocak'tan 12 Ocak'a kadar Batman'daki bir çok yerel gazetenin sayfaları kutlamalarla doluydu. Elbette buna ziyadesiyle sevindik. Ama şöyle bir gerçek var ki, üstüne farz olan veya olmayan bu kutlamalara ortak olması ne kadar doğrudur? Kutlama mesajlarıyla sadece gazete sayfalarında görünmek ve reklam içinse almayalım kalsın lütfen!

Öncelikle şunu belirtmekte fayda vardır. Elbette kentimizin idareci, yönetici, siyasi parti temsilcileri, önemli STK'ların gazeteciler gününü kutlamak kadar sevindirici ve doğal bir şey yoktur. Bir de şunun altını çizmek isterim. Bazı kişi ve STK temsilcileri gazetelerin yolunu bile bilmezken nedense 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak bize mesaj göndermekte! Herkesin bildiği üzere yerel basının ne durumda olduğu aşikarken ve hatta çoğunun kapanma noktasına geldiği halde seçimlere kadar ömrünü uzatma çabasında iken bunu görmezden gelerek sadece kutlama mesajıyla yetinmeleri ne kadar doğrudur?

Batman gibi bir yerde sadece günlük 1 çay parasına yani aylık 250 liraya olan bir abone bedelini ödemeye yanaşmayan bu kişilerin gazetecilerin gününü kutlamasının ne anlamı var. Kentin soluğu olan yerel basına sahip çıkmazsın ama 10 Ocak'ta günlerini kutlamaktan da geri durmazsın bunun neresi inandırıcı olur? Şunu unutmayalım ki, yerel basın sizlerin de dilidir, kulağıdır, gözüdür. Eğer şehrimizde yaşananları görmek, duymak ve konuşmak istiyorsanız kutlamalardan önce ayırım yapmaksızın yerel basınınıza sahip çıkmalısınız.

Yaşaması için imkan sağlayacaksınız ondan sonra 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutlamak daha da anlamlı olacaktır. Şunu belirtmekte fayda vardır. Ülkemizi yöneten en büyük parti yani AK Partinin Batman Kadın Kolları Başkanı hanımefendi ve bazı muhtarlar Batman'da kaç gazetenin adını, adresini ve telefonlarını biliyorlar? Eğer bilmiyorlarsa bunun adına da çifte standart denmez mi? Eğer gazetecileri 364 gün tanımıyorsanız bir zahmet 365'nci günü tamamlayan 10 Ocak Gazeteciler Gününde de hatırlamayın lütfen.

Bu satırları yazarken şehrimizin idarecileri, yöneticileri ve önemli STK'larını tenzih ettiğimizin altını bir kez daha çiziyoruz. Aynı zamanda biz gazeteciler olarak 10 Ocak Gazeteciler Gününde yaşadığımız zorlukları şehrimizin idarecileri ve yöneticilerinin de aynı zorlukları yaşadığını biliyoruz. Kentin onlarca sorununa çözüm olan idarecilerimizin, gazetecilerin de sorunlarına derman olduğunu biliyoruz ama her sorunu idarecilerimizden beklemek doğru bir yaklaşım biçimi değildir.

İdarecilerimizin bu şehri yönetme ve hizmet etme gibi zorlu görevleri vardır. Ama biz gazeteciler olarak şehrimizdeki iş insanlarından, STK, siyasi parti temsilcileri ve esnaftan yerel basının ayakta durabilmesi için destek olmalarını beklerdik. Ama ne yazık ki, ne işadamlarımızdan, ne STK'lardan, ne siyasi partilerden, ne esnaftan, ne de normal vatandaştan bu ilgi ve desteği göremediğimizi itiraf ediyoruz. Kısacası ekonomik sıkıntılardan dolayı kapanan her yerel bir gazete sizin de haber alma hakkınızı kısıtlayacaktır. Haber alma hakkınızın kısıtlanmasını istemiyorsanız yerel basını sahiplenmelisiniz.

Güzel günlerde buluşmak dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları