07 Mart 2019 - Perşembe

ONURLU 15. YIL

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

8 Mart 2004'te yayın hayatına başlayan ve adını kentin sembolü kara altın petrolden alan gazetemiz 'Batman Petrol'  yayın hayatının 15. yılını tamamlayarak 16. yılda okurları ve sevenleriyle olmanın gururunu taşıyor.  Her yolun bir hikayesi olduğu gibi başlangıç ve bitişlerinin de hikayeleri vardır. Her mesleğin iniş ve çıkışları var. Önemli olan çizdiğiniz yoldan sapmamak, ilkelerimizden ödün vermemek, asıl olan kişiliğiniz ve onurunuzdan vazgeçmemenizdir.

Gazeteyi yayına geçirdiğimiz 2000'li yıllarda emek veren birçok arkadaşımız farklı meslek ve alanlarda yaşamlarını devam  ederken, biz yine mesleğimiz gereği gazetemizi sizlerle buluşturmanın çabasındayız. Geçmişte bizlere yol arkadaşlığı yapan tüm emektarlara bir kez daha teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Gazete okur vaziyete geldiğinde bir çok aşamadan geçer. Gazete haber, yorum, mizanpaj  ve baskı gibi birçok alandan geçtikten sonra dağıtımın bile başlı başına bir emek olduğunu belirtmek istiyorum.

Her sektörde sıkıntıların olduğu gibi basın alanında da ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Son dönemlerde artan maliyetler sonucu ülke genelinde birçok basın kuruluşu kapanırken, bir çoğu da sayfa sayısı ile renkli baskılardın vazgeçti. Kendi  yağıyla kavrulan yerel basın zor günler geçirmekte iken okurlara ulaşmanın zevki tüm sıkıntıları unutturacak kadar büyük mutluluk vermekte. Batman'da 20’ye yakın yerel  gazetenin bulunması, her gazetenin kendi ilkeleri doğrultusunda emek ve yarışını tatlı bir rekabet olarak görmekteyim. Hiç kimseyle bir rekabet ve yarışımızın olmadığının da altını çizmek istiyorum. Batman'da yayın  yapan tüm yerelleri bir değer olarak görüyorum. Batman'ın gelişimi ve aksaklıkları yerinde gören vatandaş ile yetkililer arasında köprü olan yerel basının başka bir düşüncesi de olmamalı.

İLKLERİN YERİ AYRICALIKLI OLUR

Birçok şehir markaları ile anılır. Oradaki eğitim yuvaları, sağlık sektörü, ulaşım firmaları, turizm ve üretim alanındaki  firmalar adeta kettin lokomotifi konumunda. Batman'da birçok alanda adından söz ettirecek kurumlar var. Önemli  olan bu markaları geliştirmek ve başarılarına katkı sunmaktır. Batman'ı gönülden seven ve işimizi severek yaptığımıza inandığımız için 'Petrol'  adını en iyi yere getirmek tek hedefimiz.  Yıllar önce Radyo Dijiliği yapan, şu anda Medya Gazetesinin Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yürüten ve  4 yıl boyunca gazetemizde emek veren, gazeteciliğini beğendiğim sevgili Mustafa Seven'den her yıl bir yazı yazmasını istediğimde o an bile heyecanını hissediyorum. Seven’e duygularından dolayı teşekkür ederken, sizinle 16. yılda beraber olmanın gururunu taşıyorum...

Sevgiyle kalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları