02 Şubat 2020 - Pazar

BELEDİYE SATIN ALMA BİRİMİ LAĞVEDİLMELİ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman'ın bir çok kurum ve kuruluşunda formalite birimler bulunmakta. Bu birimlerin çokta yaptığı bir işlem yok.  İşlerin tamamı adresi belli standart firmalara seri bir şekilde servisi yapılmakta. Yıllardır süren gelenek hiç bozulmadı. Sistem seri bir şekilde işlemeye devam etmekte.

Batman'da hemen hemen bir çok sektördeki esnaf  bir çok kamu kurum ve kuruluşlarından çıkan işlerden ne yazık ki faydalanamıyor. Bu konuyu yıllarca dilendirdiğimize rağmen esnafın durumunu gören, duyan bir yetkiliye rastlamadık maalesef. Oysa buranın havasını, tozunu, dumanını çilesini çeken Batmanlılarken çıkan işlerin tümü merkez ve şehir dışındaki yandaşlara servislerin sonu gelmedi. Batman'da yapılamayacak bir iş olursa elbette kimsenin buna itirazı olamayacak, fiyatlar fahiş olursa yine kimse buna itiraz edemeyecek ama yapılan tüm alımlar şişirilerek  mal teslimatı yapılmakta. Burada bir çok kurum ve kuruluşun adını yazabiliriz, kimin neler yaptığını yine de isimleri bizde kalsın. Ama bunların çoğunun da yandaşlarına doğrudan teminlerle iş yaptığı da herkesin malumu.

Batman'da bulunan bir çok kamu kurumunun yaptığından Batman Belediyesi de eksik kalmıyor. Kayyım öncesi ve kayyım döneminde de sistem bozulmadı. Yönetimi kim alırsa alsın, kim yönetirse yönetsin sistem bozulmaz. Batman Belediyesi Satın Alma Servisinde çalışan kişilerin de yapacak bir şeyleri yok elbette, çünkü direktifler doğrultusunda alımlar yapılmakta. Her biri istediği yerde istediği malı temin ediyor, kabarık faturalar da tıkır tıkır ödeniyor. Hal böyle olurken Belediyedeki Satın Alma Biriminin de lağvedilmesi gerekmez mi?

Kayyım öncesi ve kayyım dönemindeki yüzlerce alım kılıfına uydurularak işleme alındı ve alımların çoğu alın teriyle çalışan esnaflardan teklif bile alınmadı. Yerine geldiğinde hak ve hukuktan söz edilir ama icraatlar da ortada! Artık insanlar verilen vaatlerin gerçek olmadığına kanaat getirmiş durumda. Ne diyelim bizde böyle gelmiş, böyle gider…

ŞEMSİYELER ÇÖPE

Gülistan Caddesi, Meydan Mahallesi (Hasankeyf Sokağı) adı verilen ve trafiğe kapatılan sokakta bir yılını doldurmayan  şemsiyeler  çöpe gitti. Geçen yıl Batman Belediyesi kayyım döneminde yapılan ve binlerce liranın harcandığı Şemsiyeli Sokaktaki şemsiyeler Cuma akşamı yağan kar'ı bile kaldıramadı. Batman sıcağına uyumlu olmayan Yaz aylarındaki sıcaklık nedeniyle çürüyen yüzlerce led ışıklı şemsiye yağan kar sonucu tamamen yola döküldü. 

Sadece iş olsun diye bazı harcamaları yapan yöneticilerin icraatları da böylelikle ortaya çıkmış olmuyor mu?  Yukarıda dile getirdiğimiz gibi binlerce liraya mal olan bazı çalışmalar teslim alınırken, hiç mi denetlenmemekte?  Hizmetler yapılırken yandaş firmaların çıkarı mı söz konusu, yoksa kalıcı hizmetler mi?

Bizde bu soruyu soralım hizmet kime?

ŞEHİR TRAFİĞİ FELÇ

Bir çok zaman kentin güzelliklerini sizlere sunmanın çabasında olduğumuzu belirtmek istiyoruz ama ne yazık ki bunun ezikliğini yaşamaktayız. Yerine geldiğinde,

Doğunun yıldızı,

Petrol şehri,

Batman değil, Paris

gibi sözlerle Batman'ı anıyorsak bile hayalden öte değil. Batman'ın gerçeği  yağış sonrası ortaya çıkmakta. Bir çok kavşaktaki trafik keşmekeşliği yaşanmakta. Adeta kilitlenen trafik, insanları canından bezdirmekte.  Yolların dar ve yetersiz oluşu bir tarafa sürücülerin anlayış ve hoşgörüden uzak hareketleri ayrı bir konu.

Bir taraftan şehrin gelişimi ve şehir görüntüsü çalışma projeleri için yapılan açıklamalar, diğer taraftan Bahçelievler'deki mantar gibi türeyen inşaatlar.

Kısacası Batman ne  köy, ne de kent.

Esen kalın…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları