22 Şubat 2020 - Cumartesi

DAHA ÇOK İSTİHDAM

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Son  yıllarda özelleşmenin yanı sıra daralan piyasalardaki durum imalatçı ve sanayicileri iyice dara soktu. 2018 ve 2019'daki ekonomik koşullar da pek iç açıcı gözükmüyor. Ülke genelindeki  sıkıntılar her alanda yaşanıyor. Sanayici, imalatçı, orta ve küçük ölçekli işletmeler girdi ve yüksek maliyetlerden ötürü çarklarını döndüremez halde. Esnaf, emekli ve memur ise yaşanan zamlardan ötürü çarşı ve pazara uğrayamaz halde. Son aylardaki elektrik ve doğalgaza gelen zamlar dudak uçurtacak rakamlarda. Ülke genelindeki manzaranın aynısı kentimizde de yaşanmakta. Önceki yıllarda her alanda canlılık ve hareketliliğin olduğu şehrimizde de ekonomi çökük bir halde. Geçmişte Batman'ın bir çok ana ve ara caddelerinde kiralık işyeri bulunamazken şu günlerde ise bir çok dükkanın camlarında ''satılık'' veya ''kiralık'' yazılmakta.

Sırtını banka kredilerine dayayan esnaf, kredilerini de ödeyemez halde. Şehrin en hareketli ve uğrak güzergahları sayılan Gülistan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarındaki işyerleri sürekli tabela değiştirmekte.  Bu gelişmeler yaşanırken kentin farklı alanlarında ise peş peşe milyonluk cafe açılışları da devam etmekte. Oysa bu kadar şatafatlı cafe ve benzeri işyerleri açan girişimciler kentte işsizliğin  önüne geçmek için imalata yönelik yatırımları yapmaları  gerekmez mi? Buna da İş Dünyası ve Esnaf Temsilcilerinin organizasyonları ve teşvikleri  neticesince güç birliğiyle yeni yatırımlara imza atılarak istihdama katkı sağlanır.

HEDEF 20 BİN KİŞİ

Geçtiğimiz hafta sonu Kristal Park’ta Organize Sanayi Bölgesi’nin sanayicileri ile yöneticilerinin tertiplediği  kahvaltılı programında Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işyerlerinin sorun ve istekleri tartışıldı. Programa 150 üzerinde yatırımcı katılım gösterdi. Batman Valisi Hulusi Şahin, göreve başladığında bölgedeki istihdam sayısının 4 bin 200'lerde olduğunu bugünkü verilerde ise rakamın 5 bin 700 olduğuna dikkat çekti.

Batmanlı iş adamlarının fedakar olduğuna dikkat çeken Vali Şahin; ''Mevcut Organize Sanayi Bölgemizde 5 bin 700 kişi istihdam edilmekte. Yeni açtığımız etapta 3 bin ve ileride açacağımız 3. etaptaki alanda da 7 bin eleman istihdam etmeyi  hedefliyoruz. Sanayici ve yatırımcılara her zaman kapımız açıktır. Kanun ve nizamlar içerisinde her zaman yanınızdayız. Yeni açılan etaplarımızda sadece Batman ve bölge değil, komşu  ülkelere bile ihracat yapar kapasitelere sahibiz.  Bu şehir sizlere kucak açtı. Bu şehirle beraber büyüdünüz, geliştiniz. Şimdi siz de bu şehre kucak açın ve bağrınıza basın. Sizde kazandığınızla istihdam alanları yaratarak işsiz gençlerinize istihdam  alanları açarak gençlerinize sahip çıkın. Biz sizinle övünerek başka illerde sizleri örnek gösteriyoruz'' dedi.

Genç bir nüfusa sahip olan Batman’da işsizliğin en üst düzeyde olduğu hepimizin malumu. Umudunu tekstil ve Organize Sanayi Bölgesi’ne bağlayan Batmanlılara daha çok üretim ve istihdam alanları şart. Bu durumda sanayici, girişimci ve yöneticilerimize büyük görevler düşmekte.

Güzel bir hafta dileğiyle…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları