18 Mart 2018 - Pazar

BATMAN GÜNEŞTEKİN’İ BAĞRINA BASTI…

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Artık dünyaca tanınan ve Batman’ın gururu olmaya devam eden ressamımız Ahmet Güneştekin Cuma akşamı kendi adının verildiği Kültür mahallesindeki Ahmet Güneştekin Kültür Merkezi’nde İsmail Küçükkaya’nın moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirdi. Son derece büyük ilgi gören ve salonu tıka basa dolduran izleyicilere mükemmel bir söyleşi izlettirdiler.

Genel olarak ilk etapta ülke genelinde tanımını gerçekleştirdikten sonra Uluslararası düzeyde de kendini kanıtlayan bir ressam sanatçısı olarak temayüz eden Ahmet Güneştekin çocukluğunun geçtiği, bu coğrafyada kendisine teveccüh gösterilip bir Kültür Merkezi’ne adının verilmesine önayak olan ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ederek başladığı söyleşide sözlerinin büyük kısmında alkışlanan Güneştekin’e gösterilen ilgi son derece anlamlıydı. Tv yorumcusu İsmail Küçükkaya’nın sorularına büyük özveriyle yanıt veren ünlü ressamımızın söyleşi arasında bu coğrafyaya ahde vefa borçlu olduğunu belirterek buraya dünya çapında bir Müzeyi kazandırmanın çabasını ortaya koyacağı müjdesini verdi.

Son derece büyük ilgiyle izlenen programda Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy da Müze ile ilgili her türlü katkıyı sunacaklarının sözünü verdi. Bizler birer izleyici olarak büyük bir hayranlıkla izlediğimiz hemşerimizle büyük gurur duyduğumuzu özellikle vurgulamak isterim. Kendi çaba ve gayretleriyle artık sadece ülkemizde değil, dünyanın birçok ülkesinde resimlerinin sergilenmesini sağlayan gurur vesilemiz Ahmet Güneştekin’i tüm içtenliğimizle alkışlıyor ve tebriklerimizi sunuyoruz. Bu arada ülkelerinde nam salmış insanların adının yaşatılması gerektiğine de işaret eden Güneştekin, Yılmaz Güney sinemasının yaşatılması gerektiğine de işaret etti.

PETROL CİTY= İSTİHDAM

Geçtiğimiz gün PETROL CITY Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Yargı ile Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Yıldırım, Selim Filiz ve Aydın Hamidi, Grand Hasankeyf Otelde basın mensuplarıyla bir araya geldi, yeni yapılacak olan ve 100 Milyon TL’ye mal olacak PETROL CITY hakkında bilgi verdiler. 18 ayda tamamlanacak olan yeni AVM’nin 186 bin metre kare kapalı alanda açık ve kapalı alandaki iş yerlerinden 180’i ulusal firmalara ayıracaklarını belirtildi.

Bölgenin en büyük AVM’lerinden sayılacak  ve 1500 kişiye istihdam ile Batman ve bölgeye değer katacak olan alışveriş merkezinin 18 ayda bitirilecek olması son derece büyük bir gurur kaynağı olacağına işaret edildi. Dönüşümlü olarak böylesi toplantılar yapılarak kamuoyuna AVM hakkında gerekli bilgileri ileteceklerini ifade eden  Yönetim Kurulu üyeleri, özellikle 1500 insana ekmek kapısını açacak olmalarının istihdama en büyük katkı sunma gibi bir öncülüğü de gerçekleştireceklerini sözlerine eklediler.

HEDEF BEŞ YILDIZLI OTEL

AVM inşaatının son hızıyla devam ettiğini belirten PETROL CITY Yönetim Kurulu üyeleri, AVM yatırımın yanı sıra 5 yıldızlı bir oteli de Batman’a kazandırmak için çalışmalarının da olduğunu belirttiler. Büyük bir olasılıkla otelin HİLTON olacağını büyük marka oteli de Batman’a kazandırmak için çalışmalarının aralıksız bir şekilde sürdürüldüğünü ifade ettiler. Hem bölgenin en büyük alışveriş merkezi, hem de 5 yıldızlı bir otel yapma gibi bir mücadele içine giren Yönetim Kurul üyelerini en içten ve samimi duygularımızla tebrik ediyor, bu tür girişimlerin diğer iş adamlarına da örnek teşkil etmesini diliyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları