27 Mayıs 2018 - Pazar

SEÇİME YAKLAŞILIRKEN

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine sayılı günler kala Milletvekillerinin kesin listeleri de belirginleşmiş bulunmaktadır. Batman’da iki partinin çekişeceği bilinen bir gerçek. Bunlar Ak Parti ve HDP’dir. Kimileri bu seçimi çantada keklik görme gibi bir talihsizliğe düşüyor olsa da bunun son derece çekişmeli ve bir seçim olacağını söyleyebiliriz. Geçtiğimiz hafta adayların kesin listelerini netleştiren siyasi partiler artık tamamen seçim startına endekslenmiş bulunmakta.

Ak Parti Milletvekili adayları Ziver Özdemir, Murat Güneştekin, Murat Çiçek, Mehmet Şat ve Ayla Işık, Batman’a gelerek çalışmalarını başlattılar. Milletvekili adaylarının Batman’a gelişleri son derece güzel bir karşılamayla sonuçlandı. Bundan sonraki süreçte artık onlar için durmadan dinlenmeden seçim çalışmalarını sürdürmek olacaktır. Biz Batman’daki tüm siyasi partilerin adaylara başarılar diliyor, seçimin demokratik bir şekilde ve hiç bir şaibeye mahal verilmeksizin sonuçlanması dileğimizi yineliyoruz.

YEŞİL ALAN SEFERBERLİĞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bilindiği gibi yaptığı açıklamada Atatürk Hava Limanının yerine Millet Bahçesi yapılacağını ve bazı illerdeki stadların da yeşile dönüştürülmesinin planlandığını söylerdi. Bu da Batman’daki 16 Mayıs Şehir Stadı bilindiği gibi aylardır gündemi meşgul eden bir yerdi. Buranın TOKİ’ye verileceği söylentileri çıkmış ancak büyük tepkilere neden olduğu için sanırım bundan vazgeçilmişti.

İşte ülkede bazı eski stadların yerine yenileri yapılmış ve eski stadların yerine parklar-bahçeler dahası yeşil alan olarak değerlendirilmesi gerektiğini her zaman savunmuştuk. Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Atatürk Hava Limanının Millet Bahçesi ve bazı illerdeki eski stadların  yeşil alana dönüştürülmesi şeklindeki talimata Batman 16 Mayıs Şehir Stadı için de geçerli olacağına inanıyoruz. Bu semtteki tek yeşil alanın olmaması da buranın bir Millet Parkı olması için bir neden olacaktır diye düşünüyoruz.

YATIRIMLARDAN NASİBİMİZİ ALMALIYIZ

24 Haziran yepyeni bir parlamento ve olası bir yeni bir Cumhurbaşkanı ile sonuçlanırsa sanırım Batman’ın mahrum bırakıldığı yatırımlardan artık eskisi gibi yakınmayacak aksine tuttuğumuzu koparabilecek şekilde bir bütün olmayı tercih edeceğimizi şimdiden söylemekte yarar görüyoruz.

Elimizden alınan bir Tıp Fakültesi, hala yılan hikayesine dönüşen 500 yataklı hastane sorunlarımızın çözüme ulaştırılmaması bizim için bir talihsizliktir. Parlamentoya gidecek olan ve oylarımızla vekaletimizi verdiğimiz Milletvekillerimiz Batman’a yapılması gereken hizmetlerin bir başka ile taşınmaması adına üzerlerine düşen sorumluluğu mutlaka yerine getirmelerini talep edeceğimizi bilmelerini istiyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları