26 Kasım 2017 - Pazar

AYBÜKE ÖĞRETMEN UNUTULMADI

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Okullara ve sokaklara verilen isimlerle unutturulmayacak olan şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’a Batmanlıların ne kadar ahde vefalı olduğu bir kez daha ortaya konuldu. 24 Kasım öğretmenler gününde Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri şehit öğretmen için şiir kitabı yazdılar. Son derece genç ve mesleğini seven, öğrencilerini bağrına basan bir öğretmen olarak geldiği Kozluk’ta talihsiz bir kör kurşuna kurban giden bu gencecik öğretmenimizin aziz hatırasının her zaman saygıyla anılacağının bir göstergesidir. Öğrencilerin yaptığı bu jest hayatının baharındaydı, daha nice hayalleri vardı. Gerçekleştirmek istediği ancak kaderin garip cilvesi olarak bu hayallerini gerçekleştirmeden aramızdan ayrıldı ama bizler yanımızdan fiziki olarak ayrılmış olsa da yaşam boyu kalbimizde yaşayacak olan bu harika insanı burada kaybetmiş olmanın son derece derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Öğretmenlerimiz bizim en kutsal varlıklarımızdır. Onlar çocuklarımızın yarınlara hazırlanmasında yetişmeleri için var güçlerini ortaya koyan özverili insanlarımızdır. Bizim de onlara her zaman saygımız eksiksiz bir şekilde devam edecektir. Aybüke öğretmenler gibi daha nice eğitim kahramanlarımız var ve bu isimsiz kahramanların bizler üzerinde tartışılmaz hakları olduğu gerçeğini asla unutmamamız gerekir. Sıkıntılar çekseler de, ekonomik konusunda da sorunlar yaşasalar da onlar bir tek şeyli düşünürler. Öğrencilerinin başarısını gördüklerinde onlar üzerinde tarif edilmeyen bir mutluluğu görürsünüz de sıkıntılarını ekonomik zorluklarını öğrencilerinin başarısıyla unutur giderler.

Ben Aybüke öğretmeni unutmayıp onun aziz hatırasına şiirler düzen Anadolu öğrencilerini içtenlikle tebrik ediyor, gösterdikleri bu son derece anlamlı jestin örnek teşkil edeceğine vurgu yapmak istiyorum. Onlar böylesine bir jesti yaparken öğretmenlerine ne denli sevgi bağı ile bağlı olduklarının da bir göstergesini sergilemiş olmuşlardır. Bir kez daha tebrikler sevgili öğrenciler. Sizler böylesine ahde vefa örneklerini sergilediğiniz müddetçe bu ülkenin en yararlı bireyleri olacağınızı da ortaya koymuş oldunuz.

Tüm öğretmenlerimizin verdiği emeklere karşılık bizler onlara her zaman müteşekkir olacağımızın bilinciyle hareket ettiğimiz bilinsin isteriz. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyor, sadece 24 Kasımlarda değil, her zaman saygı ve sevgiyle anılmaları en büyük dilek ve temennimizdir. Sıkıntılarının olmadığı özellikle ekonomik bakımından zorluklar yaşamadığı günler dileğiyle esen kalın saygıdeğer öğretmenlerimiz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları