20 Mayıs 2023 - Cumartesi

PETROL'ÜN KURTARICISI YOKMUŞ!

PETROL'ÜN KURTARICISI YOKMUŞ!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

60 Yıldan bu yana futbolda adını altın harflerle yazdıran ve Türkiye liglerinin en 'centilmen' takımlarından biri olan Batman Petrolspor geçen yıl elde ettiği Şampiyonluk başarısını 2. ligde gösteremeyerek ne yazık ki 3.lige dönüş yaptı. Tarihi boyunca Batmanlılarla kaynaşmakta zorluk çeken Petrolsporlu yöneticilerin bu tutumuna tepki olarak Batmanlılarda bir türlü Petrolspor'a ısınamadı. Hal böyle olunca ayakta durmakta zorlaşıyor. En zor zamanlarda bile Petrolspor'u yalnız bırakmayan taraftarların ve yöneticilerin çabası ne yazık ki takımı ligde tutmasına yetmedi. Aylardan beri ülkenin gündem maddesi ekonomi ve seçim iken Batman'ın da tek gündem maddesi kuşkusuz seçim ve Batman Petrolspor'du. 16 yıl aradan sonra geçtiğimiz sezon başarılı sonuçlarla 2. lige çıkmayı başaran kentin sembolü ve Türkiye liglerinin en ‘centilmen’ takımı Kırmızı-Beyazlılar ne yazık ki 3. lige geri dönüş yaptı.

Ülkenin bir numaralı gündemi 28 Mayıs iken Batman'da da ölüm-kalım mücadelesi veren ve son haftalarda ligde kalma hesaplarıyla ecel terleri döken Batman Petrolspor kentte siyasetin, ekonominin, hatta seçim gündeminin bile öne geçmişti. Son haftalarda oluşturulan algılarla, 'takımı o kurtaracak, bu kurtaracak' hesapları yapılırken ne yazık ki Petrolspor'un kurtarıcısı olmadığı bir kez daha kanıtlandı. Batman Petrolspor'un deplasmandaki 1 puan çırpınışı da ne yazık ki fayda etmedi. Urfa deplasmanında tek '1' puana bile razı olan Kırmızı-Beyazlı ekip 2-0 gibi net bir skorla rakibine yerilerek 2. lige havlu attı.

Yarım asırlık geçmişiyle Türkiye Futbol liglerinde olan bu takıma Batmanlıların ilgisizliği takım kendini hep yalnız hissederken, Petrolsporlu gelmiş-geçmiş tüm yönetimlerinin de halktan kopukluğunu unutmamak gerek! Son haftalarda düşme potasına giren takımı kurtarma çabaları için yek vücut olan kentin yöneticileri ve siyasi parti temsilcilerinin de çabası sonucu değiştiremedi. Bir yıl boyunca şeref tribününde boy gösteren bazı çıkarcılarında işi de sekteye uğradı sanırım. Başarının bir ekip işi olduğu ve sadece dönemsel olmadığına bir kez daha tanıklık etmiş olduk. 650 bin nüfusluk bu kente ve takıma gönül verenlere yazık oldu. Kısacası bu takımın sahibi ve kurtarıcısı yokmuş! Şunu yinelemek istiyorum, Batman Petrolspor her zamanki gibi yalnız ve sahipsiz olarak ortada kaldı. Bu saatten sonra bir mucize yaşanmayacağı için Petrolspor takımı 3. ligde kalmak için mücadeleye devam edecek.

İNSAN - EĞİTİM - VİCDAN

Hızla gelişen, büyüyen ve büyük şehir olmaya aday olan Batman ne yazık ki hak ettiği ilgi ve alakayı bulmadı, bulamıyor! Devletin ve yerel yönetimlerin vatandaşların hizmetine sunmuş olduğu park, bahçe ve mesire alanları ne yazık ki kendini bilmez kişiler, eğitimsiz, bilgisiz ve vicdansız bazı kişiler tarafından adeta talan edilmekte. Geçenlerde milyonlarca liranın harcandığı ve Batman halkının hizmetine sunulan Millet Bahçesi'nin içler acısına tanıklık ettik. (Bu uygulama sadece Millet Bahçesinde değil, kentin bir çok Parkında yaşanmakta) Millet bahçesindeki kırılan çöp bidonları mı istersiniz, kirletilen havuzları mı, çiğnenen gül ve çimleri mi, halı saha mıymış gibi oynanan futbol maçı mı istersiniz!

Çok ciddi rakamların harcandığı ve çevredeki bir çok mahalleye adeta nefes olan bu alanı tar u mar etmeye kimin ne hakkı olur ki? Bir çöp bidonunu 20 liraya satanda ne vicdan varsa futbol topu oynayan, gül ve çimlere zarar veren kişilerde ne eğitim olabilir ki, sizde diyebilirsiniz ki bunları yapanlar her şeyden yoksun insanlardır. Bizde ondan dolayı dedik ki, eğitim ve vicdan. Bu durumun duyarlı her vatandaşı üzdüğü gibi bizleri de üzdüğüdür. Eminim ki bu alanda üç-beş görevli ve güvenlik vardır. Bu görevlilerin de yaşananlara göz yummaması ve görevlerini yerine getirmeleri konusunda daha etkin olması gerektiğidir.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları