10 Şubat 2019 - Pazar

HAVAMANİA NE OLDU?

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Son dört yıldır Batman'ın inşaat sektörüne engel olan havamaniada  hala bir gelişme yok.

Birçok ilde uygulanan havamania sorunu aylardır aşıldı. Batman'da ise bitti-bitecek, oldu- olacak söylemlerinden öteye bir şeye varılamadı. Günlerce, aylarca hatta yıllarca süren havamania muamması hala devam ediyor.

Milletvekilleri başta olmak üzere birçok yetkili konunun üzerinde durmazken, kentin ekonomisi de SOS vermeye devam ediyor.

Batman’ın ekonomisini ayakta tutan bir çok sektöre katkı sunan inşaat sektörü havamania engelinden ötürü durma noktasında. Havamania nedeniyle canlılığını yitiren inşaat sektörü, emlakçılar başta olmak üzere inşaat malzemesi satan esnafı, mobilya üreticisini, kalıp işçilerini, taşeron firmalarını, nakliye firmalarını, duvar ve sıva işçilerini de zora soktu. Bu da Batman'da daire fiyatlarının yükselmesine de neden oldu. Komşu il Diyarbakır'da yeni yerleşim alanları Havaalanı bölgesine yakın olmasına rağmen böyle bir sorun yaşanmamakta ve onlarca bina inşaatı son hızıyla devam etmektedir.

Kentsel  dönüşümde de bir varlık gösteremeyen Batman'da havamania sorunu devam edecekse ve yeni imar alanları açılmayacaksa yetkililer kent merkezindeki Şirinevler, Yeni mahalle, Meydan, Raman Kısmet, Aydınlıkevler ve Tepebaşı gibi onlarca mahalleyi kentsel dönüşüme açılması için girişimlerde bulunarak inşaat sektörünün önünü açabilirler. Batman'daki  siyasi parti temsilcileri, esnaf temsilcileri, yüzlerce dernek ve STK temsilcilerinin sorunlara karşı duyarsızlığına anlam vermiş değilim doğrusu. Birçok alanda SOS veren Batman, inşaat alanında da gerileme modunda...

BU KAÇINCI KAZA?

Siirt çevre yolu, (Dünya Hastanesinden) Beşiri ve Hasankeyf yol ayırımı, yıllardır kazaların, ölümlerin yaşandığı yer. Yıllarca bu güzergahta yaşanan kazalar için hiçbir önlem alınmadı. Çevre yolunda sürücülerin hızlı ve dikkatsizlikleri ile yaya üst geçitlerinin olmamasından kaza ve ölümler olmakta. Batmanlı vatandaşlar, her yıl ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının yaşandığı Çevre yoluna çözüm bulunmasını istediler.

MUSTAFA'YA  YAZIK OLDU

Geçtiğimiz hafta daha ömrünün baharında 20 yaşındaki hayat dolu bir genç...

Mustafa Girti...
Siirt çevre yolunda yolun diğer tarafına geçmek isterken bir arabanın çarpması sonucu hastaneye yetişemeden canından oldu. Bu kaza ne ilk, ne de  son olmayacak. Bu güzergahta onlarca kişi yaşamını yitirdi. Yeni yaptırılan orta refüjlerin metrelerce aralıksız oluşu yaya geçişlerine neden olması ve yolda hiçbir üst geçidin de olmaması kazalara resmen davetiye çıkarıyor. Yaşamını yitiren onlarca cana yenileri de eklenmesin. Şehri birbirine bağlayan bu geçişlere üst geçitler yapmak kaybedilen canlardan daha mı kıymetli?

Daha çok Mustafa'lar toprağa düşmeden herkesin görevini yapması lazım.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları