09 Mart 2024 - Cumartesi

GURUR YILIMIZ

GURUR YILIMIZ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi anlamlı bir günde yayın hayatına başlayan Batman Petrol Gazetesi 20 yılı geride bırakarak yeni bir yıla daha kavuşmanın sevincini yaşıyor. 2004 tarihinde yayına başlayacağımız dönemde arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda 8 Mart tarihinin önemini göz önüne alarak 8 Mart tarihini yayın günümüz olarak bilerek ve isteyerek  belirledik. Petrolün bulunmasıyla ünlenen ve Batman'ın simgesi olan kara altından da adını alan 'PETROL' Gazetesi böyle bir isim ve 8 Mart Dünya Kadınlar gününde yayına başlamasının da ayrı bir gururunu yaşıyor. 20 yıldan bu yana yayınlanan ve bir anne  yüreği kadar şefkatli olan, yine bir annenin duyguları kadar adaletli olan ve yine bir annenin evlatlarına  olan özlemi kadar biz de şehrimizin duyguları olmayı hedefledik.

Aynı zamanda kadına ve kadın haklarına olan saygımızdan dolayı özellikle 8 Mart Kadınlar gününde gazetemizin yayına alınması gününe denk getirdik.  Bir annenin içindeki sevgiyi ve  çileleri, hasret ve özlemleri  elbette hiç birimiz bilemez  ve tahmin bile edemez. Ancak analar bilir. Dünyadaki tüm ülkelere baktığımızda kadını ezen, kadına saygısı olamayan ülkelerde huzurun olmadığını ve savaşların bitmediğini görmekteyiz. Çünkü en büyük öğretmen toplumun tarlası analar ve kadınlardır.  Yıllardan bu yana kadın hakları ve gençlerin özgürlüğü için meydanlarda olan annelerimiz, bacılarımız ve kızlarımız elbette geleceği inşa etmenin de mücadelesinde.  Kısacası böylesi anlamlı bir günde çifte mutluluk yaşadığımızı ifade etmek isterim. Baş tacımız olan annelerimize,  bacılarımıza ve kızlarımıza saygı ve sevgi vermeliyiz ki huzur ve refahı yakalayan  bir toplum haline gelelim.

MESLEKTAŞLARIMIZLA BİR ARADAYDIK

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde yani 2004 yılında yayın hayatına başlayan gazetemiz Batman Petrol 21'nci yayın yılına girmenin heyecanında. Kentin idarecileri, siyasi parti, STK temsilcileri, iş dünyası ve okurları tarafından kutlanın gazetede ilk günkü heyecanımızın yaşandığının da atını çizmek isterim. Çünkü bu meslekte ne kadar usta olursanız olun, ne kadar deneyimli olursanız olun gazetecilikte hiç bir zaman heyecanın dinmediğini ve her zaman had safhada olduğunu belirtmek isterim. Kuruluşumuzdan bu yana basın yayın ilkelerine bağlı kaldığımızı ve daima halkın ve haklının yanında olduğumuzu bir görev bildik. Gerek gazete sütunlarımızda, gerekse sosyal medya mecralarında yaptığımız her haber ve yorumlarla bunu belgeledik.  Hiç bir zaman hiç kimseye hak etmediği değeri vermedik, vermeyeceğiz de!

Bir çok meslekte yaşanan sıkıntıların basın sektöründe de yaşandığına dikkat çekmiştik, buna rağmen zorlu ve zahmetli yolculuğumuza devam etmeye de gayret göstereceğiz. Hafta sonunda meslektaşlarımızla gazete ofisimizde bir araya gelerek 21'nci yılın anısına pasta kesimiyle bir aradaydık. Gazetemiz çalışanları ve çok kıymetli meslek büyüklerimizin aramızda olması bizleri  onurlandırarak gücümüze güç kattı. Gazetemizin yeni yayın dönemi için gazetemiz ofisine gelerek bizleri onurlandıran gazeteci büyüklerimiz ve değerli meslektaşlarımızın yanı sıra akraba, dost ve yakınlarımıza Batman PETROL Gazetesi ailesi olarak teşekkürü bir borç biliyor ve bize verilen bu değere layık olacağız. İyi ki varsınız meslektaşlarımız, iyi ki varsınız akrabalarımız-dostlarımız ve iyi ki doğdun Batman PETROL Gazetesi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları