18 Temmuz 2018 - Çarşamba

GÖZ GÖRE GÖRE CİNAYET…

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Son iki haftadır Batman’da ölümler konuşuluyor. Ölümlerin nedeni de bilindiği gibi yapılan Siirt- Batman karayoluna dökülen mıcırların sebep olduğu  kazalardır. Yaklaşık bir aydır Batman-Siirt- Beşiri karayolu arasındaki yol çalışmalarında asfalt öncesi serilen mıcır… Alabildiğine işlek olan bu karayolunda Organize Sanayi Bölgesinde 5000’e yakın çalışanın yanı sıra Beşiri- Kurtalan ve Siirt bölgesine giden özel araba ve yolcu otobüsleri ile birçok sektöre hizmet veren firma ve vatandaşların ulaşım güzergahıdır bu yol. Hatırlarsanız daha bir ayını doldurmayan seçimler öncesi siyasiler tarafından ne vaatler ne denli hayaller verilmemişti ki…

Organize sanayi Bölgesi ile tüm kır hayal edilemeyecek vaatler verildi ama bilinen o vurdumduymazlık aynen devam etmektedir. Tüm bu vaatlere  rağmen  tam bir aydır İlimiz yerel basınını gündeminden düşürmediği ve her gün aralıksız bir şekilde kazalara neden olup ölümlere varan mıcır yüzündeki olaya hiçbir milletvekilimizin değinme gereğini duymaması seçimlerde verdikleri vaatlerin nasıl yalandan ibaret olduğunun da bir kanıtı değil mi? Ölümler yaşandı, yaralanan vatandaşlarımız tedavileri sürdürüldükten sonra nihayet AK Parti Batman Milletvekili bir açıklama göndererek bu yoldaki çalışmaları durdurduğunu belirtmiş yani birkaç insanımız yaşamını yitirdikten sonra ve birçok vatandaşımız yaralandıktan sonra mı bu önleme başvurulacaktı diye sormamak abesle iştigal olmayacak mıydı? Bizlerin dilinde adeta şarkının nakaratı gibi yinelenen bir sözümüz vardı “ BATMANIN SAHİBİ YOK” diye evet gerçekten bu ilin gerçek manada sahibi yok tekerlemesini yine de söylemekten çekinmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum. Son günlerde artan kazalar nedeniyle İHD, HÜDAPAR ve STK’ların  açıklamaları  bile yetkilileri harekete geçirmemesi gerçek manada sorumsuzluğun bariz bir göstergesidir. Yerel basınımızın bazı “Batman’ın sahipsizliğindeki” sözlerinin yetkililerin hoşuna gitmediğini biliyoruz ama bilinen bir gerçek var ki Batman gerçekten sahipsiz ve bu sahipsizliği hak etmeyen bir ildir. Biz ölen ölür kalan sağlar bizimdir sözü ile hareket edilmesinden yana olmadık olmayız da…

BOĞULMALAR OLMASIN…
Bu başlığı bundan bir süre önce de kullanmış ve kavurucu sıcakların hüküm sürdüğü ilimizde serinlemek amacıyla sığ sulara yüzme amacıyla giden, özellikle çocuklarımızın aileleri tarafından mutlaka ama mutlaka gereken önlemi almaları yönünde bir temennide bulunmuştum. Ama üzülerek ifade etmek isterim ki son günlerde artan boğulma olaylarının ailelerin çocuklarına gerçek manada sahip çıkamadıklarının da bariz bir göstergesini teşkil etmiştir.

Batman’daki DSİ kanallarına ve civardaki nehirlere gidip serinlemeye çalışan birçok insanın yüzme bile bilmeden sorunsuz bir şekilde ısrarla buralara girmekte ve boğulmalarına neden olmaktadır son günlerde10’dan fazla boğulma olayının yaşandığı ilimizde sorumluluk almayanların eseridir bu istenmeyen üzüntü verici boğulmalar. Havaların 45 dereceye varması genci ve yaşlısı olmak üzere serinlemeye koşanların bilmedikleri kanallara veya nehirlere girmemesi uyarısı her zaman yapılmalı ve gerekirse bu yerlere girilmesinin yasaklanmasına kadar önlem alınmalıdır diye düşünüyorum. Dileğimiz insanlarımızı böylesine ucuz ölümler yüzünden kahrolmamasıdır. Vatandaşlarımızın özellikle çocuklarını bu tür yerlere gitmemeleri konusunda azami ölçüde uyarmaları ve önlem almaları onları böylesine acılara karşı koruyacaktır diye düşünüyoruz. Boğulma olayların yaşanmaması ve ailelerin çocuklarını kaybetmemeleri en büyük dilek ve temennimizdir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları