14 Mayıs 2017 - Pazar

16 MAYIS TARİHİ GÖZARDI EDİLMEMELİ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

16 Mayıs 1990 tarihi Batman’ın makus talihinin değiştiği tarihtir. 16 Mayıs sabahı Batmanlılar Batman’ın il oluşunun haberi ile uyanmış ve Batman o gün tarihinin en güzel günlerinden birini büyük bir coşkuyla yaşamış olduğu bir tarihtir.

Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın talimatlarıyla 16 Mayıs 1990 tarihinde il statüsünü kazanan Batman o gün Batman’ı bir bayram yerine dönüştürmüş ve il oluşlarının mutluluğunu coşkuyla yaşamışlardır. Ne var ki, aradan sanırım 21 yıl geçti. Her 16 Mayıs’ta çeşitli dernekler tarafından etkin olmasa da il doluşumuzun yıldönümünü kutlama gereğini duymuşlardır.

Uzun bir süredir bu mutlu günümüz adeta unutulmuş görünüyor. Batman’ın il oluşunun tarihini bile unutma gafletine düşmüşüzdür. Batman o tarihten önce bilindiği gibi Siirt ilimizin bir ilçesi bazındaydı. İl olduktan sonra Batman’ın nasıl bir değişime girdiğini sanırım hepimiz gözlemlemişizdir. İl oluş tarihimizde o dönemin Belediye Başkanı, şimdiki AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi çeşitli etkinlikler düzenmiş ve ülkemizin tanınmış sanatçılarını ilimize davet ederek halkımızla birlikte o güzel müjdeyi doyasıya yaşamıştık. Bunları anlatmamın nedeni 16 Mayıs tarihinin Batmanlılar için son derece önem arz eden bir tarih oluşudur.

Bu tarihi sakın ola unutmamalı ve her 16 Mayıs tarihlerinde il oluşumuzun coşkusunu yıl dönemlerinde doyasıya kutlamalıyız ki il olmaktan ne denli memnun olduğumuz anlaşılsın. Bu nedenle özellikle sayın Valimizden bu tarihte gereken hassasiyetin gösterilmesi ve 16 Mayıs günü il oluşumuzun yeniden hatırlatılması gerektiği talimatını vererek yapılması gereken etkinliklere hassasiyet göstermesidir.

Batman il olduktan sonra ilimizin nasıl hızla geliştiğini, nasıl kabuğundan çıkıp modern bir şehir olma yolunda adımlar attığı gerçeğini hepimiz bilmekteyiz. Bu da tabii ki il olmanın avantajlarından biri olmuştur. Batman bu gelişme ile elbette ki büyük şehir olma yolunda da emin adımlarla yoluna devam etmektedir. Her ne kadar bu gün ekonomik alanda sıkıntılar yaşanıyor olsa da ilerleyen zaman süreci içinde bu sıkıntılarında aşılacağı ve ilimiz modernliğiyle büyük şehir olma sıfatını da kazanacaktır diye düşünüyorum.

Bu nedenle 16 Mayıs günü gelin 1990 yılında il oluşumuz nedeniyle yaşadığımız coşkuyu bir kez daha yaşama olanağını bulalım ve bu günün Batmanlılar için ne denli önem arz ettiğini bir kez daha hep birlikte gösterelim. Bu duygu ve düşüncelerle 16 Mayıs 1990 tarihinde il oluşumuz gününün tüm Batman halkına gelecekte büyük kazançlar sağlamasını diliyor, bu günümüzün hepimize hayırlara vesile olmasını temini ediyorum.

Batman’ımız bizim olmazsa olmazımızdır. Batman’da yaşamak bizleri mutlu etmekte ve şehrimizin daha iyiye ve daha güzele doğru gitmesi için hep birlikte el ele vererek Batman’a olan bağlılığımızı ortaya koyma gereğini duyalım. Yaşadığımız, suyunu havasını kana kana soluduğumuz bu güzel şehirde kardeşçe yaşamanın hazzını gelin hep birlikte doyasıya yaşayalım. 16 Mayıs il oluşumuz gününün tüm halkımıza hayırlara vesile olmasını diler, 16 Mayıs’ta bu güzel günü yine hep birlikte taçlandıralım diyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları