24 Mayıs 2017 - Çarşamba

BİRİ YER BİRİ BAKAR, KIYAMET ONDAN KOPAR…

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman ilimizin ikiyüzlü görüntüsü var, bir yandan lüks arabalar içinde zevk ve sefahat içinde olanlar, diğer yanda ise çöp bidonlarında ekmek arayan içler acısı bir manzara… Batmanımızın bu görüntüsü gerçek manada düşündürücü ve bir o kadar da üzüntü vericidir. İstihdamın olmaması, ilimizin bir istihdam ili olamaması, işsizlerimiz ordusuna her geçen yıl bir yenilerinin eklenmesi, fakru zaruret içinde yaşayan büyük bir kesimin açlıkla mücadele etmesi bizleri son derece üzmektedir. Bizler kendi fakirimizi doyuramazken, Suriye vatandaşlarını da kucaklayıp sınır kapılarımızı sonuna kadar açtığımızla övünebiliriz, onlara insani bir tutum sergileyebiliriz ama bir söz vardır önce can sonra canan. Bizler canlarımızı bir kenara bırakmışız ve cananlara elimizi uzatmışız. Bu elbette ki bir insani sorumluluktur ama cananlara el uzatmamıza rağmen hala ilimizin belirli yerlerinde dilenen, çöp konteynırları eşeleyip buradan bir şeyler bulup yemek isteyenlerin olduğunu gözlemlemekteyiz. Yani ilimizin belirli bir kesiminde lüks ve şatafat içinde yaşayanlar var diğer yanda ise sadece ekmek peşinde koşan sefilliği artık benimsemiş insanımız var. Geçmişte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfınca kendi muhtaçlarımıza her ay birkaç kuruş para verilmekteydi. Şimdi Suriye uyruklulara yönelinmiş ve kendi muhtaçlarımızı bir kenara itmiş bulunmaktayız ama buna rağmen hala dilenen ve bundan nemalananların olduğunu görmemiz bizlerin kafalarında acabalar oluşmaktadır. Bizler kesinlikle bunu içimize sindiremiyoruz önce bizim fakirimiz doymalı sonra kapımızı açtığımız mülteci durumundakilere ellerimizi atmalıyız diye düşünüyorum. Bizler elbette ki vatanımıza sığınmış çaresizlere insani olarak el uzatma gereğini duyarız ama bunu suistimal ederek,. Dilenerek duygu sömürüsü halene getirerek bizleri aptal yerine koyanlara da kesinlikle taviz vermemeliyiz diye düşünüyorum. Batman’da gerçek manada büyük bir gizli zenginlik vardır bunu inkar edemeyiz ama bu zengin kesiminde artık ilimizdeki fakirlere el uzatma gereğini duymalarını beklediğimizi vurgulamak isterim. Hem kendi fakirimizi doyuralım hem de misafirlerimize de gereken yardım elini uzatalım. Biri yerken diğeri çöplerden ya da dilenerek duygu sömürüsüne başvurmasın istiyoruz. Mübarek ramazan ayının başına gelmiş bulunuyoruz. Bizler her şeyi devletten beklememeliyiz, Devletimiz zaten Suriye’li vatandaşlara gereken yardımı yapmaktadır ama gerçek manada yetmediğinin bir göstergesi de dilenmek zorunda kalanların bir kanıtıdır bu. Aslında ilimiz insan son derece duygusal ve merhametlidir. Zaten bunun göstergesi de ilimizdeki dilencilerin her geçen yıl bir önceki yıla nazaran artmasıdır. Batman halkı bu mübarek ramazan ayında da üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir ama makalemin başında da vurgu yaptığım gibi önce can sonra canan olmalıdır bu yardımlar. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Batmanlı kardeşlerimizin mübarek Ramazan ayını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmalarını diliyoruz

NİHAYET BİTİYOR…

Bir süre önce üst geçit tamamlanarak ulaşıma açılan Siirt çevre yolu alt geçitleri çalışmalarına hız verilmiş bulunmaktadır. İlimizin trafik akışını büyük ölçüde rahatlatacak olan bu çalışmaların tamamlanacak olması ilimiz adına son derece sevindirici bir durumdur. Belde, Gültepe, Çamlıtepe ile bir şehrin birçok güzergahını birbirine bağlayan kavşak çalışması bittiğinde bölgedeki trafik akışı büyük ölçüde rahatlayacaktır. Çalışmalara hız verilen alt geçit çalışmalarında sona gidiliyor. Alt geçitlere bağlı belde mahallesi, Ömer Muhtar Bulvarı ile GAP mahallesi ile bağlantılı yolların genişletilme çalışmalarına da başlanılmış bulunmaktadır. Alt geçit ile çevre yolların bitimi yakından ilgilenen sayın valimizin bu çalışmaları son derece hassasiyet göstermesi son derece memnuniyet vericidir. Valimizin konuya ilişkin açıklamasında tüm bu çalışmaların bir ay içinde tamamlanacağı müjdesini de vermesi takdire şayan bir özveridir. Uzun bir süredir beklemekte olduğumuz ve tamamlanmasını sabırsızlıkla beklediğimiz bu kavşak çalışmaların sona gelmesi ve bir ay içinde tamamlanacak olması ilimiz adına son derece sevindirici bir olay olacaktır. Burada emeği geçen ve ilimiz trafiğinin büyük ölçüde rahatlatacağı yönünde yapılan çalışmalarda emeği gençleri tebrik ediyor, valimize de bu konuda gösterdiği hassasiyetten ötürü teşekkür ediyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları