04 Şubat 2018 - Pazar

DİLENCİLERİN MEKANI BATMAN

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman oldum olası dilenci furyası ile birlikte yaşam sürmektedir. Nereden geldikleri belli olmayan bu insanların en rahat bir şekilde dilenebildikleri şehir olarak gördükleri Batman’ı adeta mesken olarak tutmuşlardır. Ülkemizin hiçbir ilinde böylesine rahat bir şekilde dilenme olanağını bulamadıkları için en rahat dilenilen yerin Batman olduğu gerekçesini ileri sürerek Batman’a akın etmeyi ve burada aylarca dilenme imkanını bulup keseyi doldurduktan sonra terki diyar ettikleri bilinen bir gerçek.

Batman’ın hemen hemen her yerinde avuç açıp dilenen bu insanların özellikle küçücük çocukları kullanarak dilenmeye çalışmaları da apayrı bir rezalettir. Neden böylesi rahat bir şekilde dilenme imkanı tanınır bunlara bilinmiyor ama bilinen bir gerçek var ki her geçen gün bir önceki güne nazaran dilenci sayısının kentte arttığıdır. Belediye’nin aldığı tüm önlemlere rağmen bunların önüne geçememesi ise son derece üzüntü verici bir durumdur. Neden Batman sorusu her zaman kafalarımızda bir soru yaratmıştır. Bu sorunun yanıtı son derece açık gereken denetimler yapılmamakta veya süreli kılınmamaktadır. Bu yüzden dilenciler bunun farkında ve mesleklerini bir-iki gün sonra yeniden icra etmek için Batman’ın sokaklarına caddelerine çıkmaktadırlar. Bu şehir insanı dilenci furyasından gına getirmiştir de yetkili merciler hala bu konuya gereken titizliği göstermemekte ısrar etmektedirler.

Batman dilencilerin en rahat bir şekilde dilendikleri bir şehir olmaktan artık kurtarılmalıdır. Vatandaşlarımızı her köşede rahatsız eden ve kucaklarında küçücük çocukları taşıyarak duygu sömürücülüğüne soyunan bu avanta para kazanma hırsına bürünenleri artık kentimizden çıkarmalıdırlar. Yetkililerimizin bu konuya artık seyirci kalmamalarını ve bu şehrin insanlarını duygu sömürücülerin eline bırakmamalarının zamanının gelip geçtiğini özellikle hatırlatmakta yarar görüyorum. Batman halkı dilenci furyasından artık bıkıp usanmıştır. Gerek Belediye Zabıta ekiplerinin ve gerekse de kentin yöneticilerinin bu hassas noktaya artık duyarsız kalmamalarını diliyor, Batmanımızın dilencilerden arındırılması konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerini diliyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları