05 Haziran 2018 - Salı

KASAP ET, KOYUN CAN DERDİNDE…

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Seçime sayılı günler kala vatandaş yaklaşan bayram telaşında vekil adayları ise seçilme stresinde. Bu süreçte atan atana. Vaatler ise havada uçuşmakta. Geçtiğimiz günlerde partinin seçim mitingi için Batman’a gelen başbakan Binali Yıldırım, Batman’da ağır aksak devam eden devlet yatırımlarını sanki yeniymiş gibi müjdeledi. Bu süreçte kimi vekil adayı batman için elini taşın altına koyarken, kimi adayda Batmanı artık yaşanabilir bir il haline getirebilmeyi vaat etmektedir. Nasıl becerecekleri bilemem ama bizler bu yaşa gelinceye kadar birçok seçim gördük ama üzülerek ifade etmek isterim ki verilen sözlerin, verilen vaatlerin hiç birinin yerine getirildiğine tanık olmadık. Bu yüzden verilen sözlere artık kimse bizden inanmamızı beklemesin. Batman’da bilindiği gibi vekil sayımız 5 hangi siyasetçiye sorsanız hedeflerinin 5-0 olduğunu belirtiyor. İyi, iddialı olmak elbette ki güzel bir duygu ama hiç bir partinin Batman’da 5-0 lık bir skor elde edeceğine kim inanıyor Allah aşkına…

Gözden kaçan bir gerçek var ki geçmiş seçimlerin aksine bu seçime halkın büyük ilgi göstermesi son derece kısıtlı. Eskiden yapılan mitinglerde halk coşku dolu bir şekilde destek verdiği partisinin mitingine büyük bir coşkuyla koşardı. Gözlemlerimiz bu seçime pek ilginin olmadığı, vekillere karış son derece soğuk bir tutum ve davranış olduğu gözlenmektedir. Bu da ne ekerseniz onu biçersiniz sözünü doğrulatıyor. Yani vatandaşa bir şeyler vermezseniz vatandaşın da sizlere vereceği bir şey olamayacaktır.

GÜNAH KEÇİSİ YİNE BASIN MI? Söz siyasetten açılmışken HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran hanımefendi yine basından şikayetçi olmuş ve Batman’da kendilerine gereken ilgiyi göstermediğinden yakınıp durmaktadır. Bizler hiçbir siyasi partinin tercümanı olmadığımız gibi hiçbir siyasetçi partinin de ayırımını yapmadan görevimizi ifa etmenin çabası içindeyiz. HDP’nin açıklamalarına gelince bizlere açıklamalar geldiği sürece açıklamalara yer vermiş ve davet edildiğimiz sürede davete icabet itmişizdir. HDP’den bize bu güne kadar bir davet gelmediği gibi bir açıklama da gelmediğini vekilimize bildirmekte yarar görüyoruz. Ayşe hanımın sitemi şu… Yerel basın parti çalışmalarına yeterli düzeyde yer vermemekten sitem etmiştir. Oysa bu suçu yerel basına yükleyeceğine kendi partisinin basınla ilgili elemanlarından hesabını sormalıdır. Zira bizlere doğru dürüst parti hakkında ne bir açıklama gelmekte ne de davet edilmekteyiz. Bu yüzden bizlerde davet edilmediğimiz bir toplantıya gitmemizi kimse bizden beklemesin. Yani sorun bizde değil kendi partisinin basınla ilgili kanadı ile ilgilidir. Biz HDP Milletvekilimiz Ayşe Acar Başaran’ı hem çok seviyor hem de takdir ediyoruz ama bize sürekli sitem etmesini de doğrusunu söylemek gerekirse yadırgıyoruz. Bu nedenle bizlere ulaşmayan ya da ulaşmak istemeyen basın ve halkla ilgili görevlinizi uyarmakta size düşmektedir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları