20 Nisan 2023 - Perşembe

YILLAR SONRA İLK BAYRAM!

YILLAR SONRA İLK BAYRAM!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Türkiye'de 2020 yılında ilk Covit-19 vakasının tespit edildiği 14 milyon vakanın görülmesinin ardından 94 bin kişinin yaşamını yitirdiği ağır süreçler, yaşanan ekonomik krizler, asrın felaketi olan ve 11 ilde büyük can kayıpları ve yıkımlara neden olan depremlerin acısını hepimizin yüreğini daha da burktu. Kalbimizin en derinlerinde yaşadığımız bu acıyla hepimizin yüreği hala ağır hasarlı. Uzun zamandan beri tam anlamıyla kutlanamayan bayram burukta olsa kutlanacak gibi. Çünkü çarşı-pazarın fotoğrafı bu yönde.

Yaklaşık olarak daha bayrama 1 hafta kala kentin bir çok alışveriş merkezi, Turgut Özal Bulvarı, Gülistan Caddesi ve bir çok noktasında değimi yerindeyse adeta bayram alışverişinde izdiham yaşandı. Bunun dışında ise internet siteleri ve kargolarda yaşanan hareketlilik adeta alış veriş çılgınlığına döndü diyebilirim. Bir taraftan yaşanan ekonomik sıkıntılar, diğer taraftan kentin varoşlarında yaşayan bir çok vatandaşın çocuğuna bir kıyafet alamadığı, öte yandan cadde ve sokaklardaki sınırsız alış veriş çılgınlığına şahsen ben bir anlam vermiş değilim!

Belki bazı konuları abartıyor olabilirim ama yine de hoşgörünüze sığınarak naçizane fikirlerimi söylemek zorunda kaldığımı belirtmek istiyorum. Kent merkezindeki araç yoğunluğundan yollara sağlı-sollu gelişi güzel park edilen araçlardan yayaların geçilemediği, GAP mahallesi ve bir çok semtte trafiğin tıkanması neyin göstergesi? Bir taraftan hareketlilik, alış veriş çılgınlığı yaşanmakta. Acaba diyorum yoksa biz bir toparlanma sürecine mi girdik. Elbette bu şah şaha yokluğun ve fakirliğinde ispatı da değildir.

Çünkü hepimiz bilmekteyiz ki kentin varoşlarında bu bayram ağzında eşine-çocuğuna bir kıyafet alamayacak durumda olan yüzlerce insanımız var. Daire kira fiyatlarının 3 ila 9 bin lira arasında değiştiği Batman'da kırmızı etin kilosunun 330 liradan, bir kilo bayram şekerinin 150 lira ile 800 lira arasında değiştiği, bir çorabın 40 liradan, bir ceketin 2500 liradan satıldığı bu ortamda hangi dar gelirli veya asgari ücretli vatandaş bu harcamayı yapabilir ki?

Tekrardan altını çizmek isterim ki bu şah şaha yokluğun ve fakirliğinde olmadığını ispatlamaz. Sıkıntı, yokluk ve fakirliğe üzüldüğümüz gibi bu bayramda vatandaşların yaptığı alış verişe de sevinmiyor değiliz. Dileriz ki her vatandaşın hayat standardı yükselir ve varoşlardaki vatandaşlarımızın da bu alış verişi doyasıya yapmalarıdır. Kısacası Batman'da olduğu gibi bir çok kentte bu anormallik yaşanıyor sanırım. Bir taraftan yokluk ve perişanlık öte yandan alış veriş çılgınlığı!

BAYRAM VE SEÇİM

 

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri için siyasi parti temsilcileri ve Milletvekili adayları kesin listelerinden sonra  seçim çalışmalarını daha da sıklaştırdı. Kent merkezi ve kırsalda vatandaşları ziyaret eden partililer değimi yerindeyse köy köy, kapı kapı ziyaretlerini gerçekleştirmekte.

Bu ziyaretlerin bayram sonrası daha da sıklaşacağı hepimizin malumu. Evet, vatandaş 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için sandık başına gidecek ve kendi iradesiyle bu ülkeyi kimler daha iyi yönetecekse takdirini ondan yana kullanacaktır. Vatandaşın tercihi kişiler ve partilerin ismi olmamalı. Vatandaşın tercihi bu ülkeyi kim daha iyi yönetir, bölgemiz ve ilimizi kim daha iyi temsil eder, oyunu ondan yana kullanmalı. Seçmen tercihini bu yönde kullanmalı ki vatandaşta gelecekten endişe duymadan huzurlu bir yaşam sürdürsün.

Güzel günler dileğiyle…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları