22 Mart 2020 - Pazar

PANİK DEĞİL, TEDBİRLİ OLALIM…

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

2019 Aralık ayında Çin’in Vuhan kentinde görülen  ‘Covid-19’ olarak adlandırılan ve dünya çapında ölümlere neden olan corona virüs tüm dünyaya hızla yayılmaya devam ediyor. Gittikçe alanını genişleten bu virüs ülkemizde de etkili olmaya başladı. Son bir haftadır vaka ve ölüm haberleri gündeme gelmeye başladı.

Dünya genelinde hızla yayılmaya devam eden corona virüs ülkemizde de görülen vakaların ardından hayatını kaybedenler de oldu.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sürekli olarak açıklamalarda bulunup bilgilendirmeler yapmakta. Çin, İtalya ve İran’ı yoğun bir şekilde etkileyen bu salgın hastalık bu ülkelerin yanı sıra bir çok Avrupa ülkesi ve Uzakdoğu ülkesinde etkisini sürdürüyor.  Günler öncesi tedbirler alan yetkililer, corona virüs hakkında çok sağlıklı tedbirler alarak ülkede adeta seferberlik ilan etti.

Daha sakin ve tedbirli davranışlara halkın çoğu uyarken belli bir kesimde uyum  göstermedi. İlk hafta eğitim ve öğretime ara verilmesinin ardından tatil havasına giren öğrenci ve vatandaşlar AVM, cafe ve tatil beldelerine hücum ettiler. Bunun ardından AVM, cafe, kahvehane, çay ocakları,  kıraathane, düğün salonları gibi bir çok mekanlara geçici bir süreye kadar kapatma kararı verildi.  Vatandaşlara, paniğe kapılmaması herkes rahat rahat alış verişini yapsın diye adeta süre tanındı. Tüm kararlar yerinde sayılır kararlardı. Vatandaşların sokağa çıkmaması için bu salgından korunmaları için tüm yayınlarda vatandaşların sokağa çıkmaması ve zorunlu olmadıkça “Evde Kal’’ çağrıları yapıldı.

Vakaların yayıldığı ilk günlerde Batman’da bir çok vatandaş temkinli davranışlarda bulundu. Bir çok sosyal mekanın kapatıldığına hepimiz şahit olduk.  Ama ne gariptir ki, yağışlı geçen bir-iki günde evlerine kapanan vatandaşlar hafta sonunu güneşli görünce kendilerini dışarı attı.  Kentin en haraketli güzergahı olan Turgut Özal Bulvarı ve Gülistan Caddesinde vatandaşlar yine iç içeydi. Batmanlılar açık olan market ve alışveriş pazarlarında sosyal mesafeyi azaltmadı. En sıkıntı ve tehlikeli olan bu günlerde tüm vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları  ve kurallara uymaları hepimize daha faydalı ve sağlıklı olacağına inanmaktayım.

Çarşı-pazara keyif için çıkmanın hiçbir mantığı yok.           

TEHLİKE DEVAM EDİYOR

Futbol takımıyla yıllarca Türkiye liglerinde mücadele eden kentin sembolü olan Batman Petrolspor’da  bir rehavet var ki sormayın gitsin… En kritik bir süreçte takıma el atan Batman Valisi Hulusi Şahin elinden gelen tüm imkanları seferber ederek takımın ligde tutunabilmesi  harcadığı çabaya şahitlik edebilirim.  Son iki dönemdir ateş çemberinde kurtulamayan kentin ve ülkenin en centilmen takımlarından olan Batman Petrolspor kulübü bu sezon kapanmayla yüz yüze gelmişti adeta. Soruna el atan Vali Hulusi Şahin, takımı  yeni oluşturulan bir yönetime bıraktı. Ligde tutunmaya çalışan Batman Petrolspor  düşme potasındaki rakipleriyle ateş kazanından kurtulamadığı gözler önünde…

Takımın kendi sahasında cömertçe kaybettiği puanlarla deplasmanlarda altığı  birer puanlarla yetinmeye devam etmesi  düşmenin büyük bir göstergesi değil midir? Her  kaybedilen altın değerindeki 3 puanın hesabını veremeyen Teknik Direktör  Ahmet Yavuz,  “Hatamı kabul ediyorum’’ sözleri çok tuhaf değil mi? Altın değerindeki puanların telafisini önümüzdeki günlerde kimse geri getiremez. Yönetimdeki bazı isimlerin taraftar ve basından çok uzak olduğunu açıkça ifade etmek istiyorum.  Bu takım masa başı ve koltuklarda oturularak idare edilemez. Sahi  Batmanlı bir çok işadamının vaat ettiği destekler yerine getirildi mi? 600 bin nüfuslu kentin sembolü olan bu takım düşmeden herkes üzerine düşeni yapmalı. Çünkü tehlike çemberinde olan bu takım düşerse lige çıkartılması imkansız gibi…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları