28 Kasım 2018 - Çarşamba

81 İLDE ÜNİVERSİTE VARMIŞ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Siyasetçiler her demde ülkemizin 81 Vilayetinde üniversite kurduklarını belirtip ahkam kesip övünürler. İyi güzel de üniversitelerden mezun olmuş gençlerimizin sayısı bir milyonu aşmışken her ilde üniversitenin olmasının bir anlamının olmadığını düşünmemek elde değil. Ülkemizde yapılan bir araştırmaya göre üniversiteden mezun olan 1 milyon 111 bin gencimiz üzülerek ifade etmek isterim ki işsiz kalmış durumda. Ben eğer üniversiteyi okuyup bitiren ve hayata atılmak istenen gençlerimizin yolunun böylesine kesilmesine tanık olduysak ülkede üniversite sayısının artmasına da övünçle bakamam. Bu yüzden aileler artık çocuklarının üniversite mezunu olmasından gurur duyamaz hale gelmişlerdir.

Ülkede işsizlik kanayan bir yara haline gelmişken siyasetçilerin yerel seçimler için yaptıkları açıklamaların hangisinde bu kanayan yaraya parmak bastığını bana söyleyemezsiniz. Vatandaş ekmek derdinde siyasetçiler doymak bilmedikleri siyaset egolarının tatmin etmenin peşinde. Böylesine bir çaresizlik içinde kıvranan üniversite mezunlarımızın ve işsiz kalan vatandaşlarımızın durumuna kesinlikle değinilmemektedirler ve her gün sadece gündemi değiştirip millete yine oyalama taktiklerini ortaya koymaktadırlar. Her seçim öncesinde vatandaşa yapamayacakları vaatleri verip vatandaşın oylarını alan ve seçilip gittikten sonra verdikleri vaatleri çarçabuk unutanların ülkesindeyiz bizler. Ülkemiz insanı her konuda fedakarlığını yapmakta ve vatandaşlık görevlerini yerine getirmekte aşırı bir titizlik göstermektedir ya siyasetçiler gerçek manada vatandaşı yararlı birer vekil olabilmişler midir?

Bu ülkede artık kimin ne yaptığı veya ne yapacağı artık belirsiz bir hal almıştır. Vatandaşın siyasetçiye siyasetçinin seçmenine artık güven duygularının kaybolmasına mı yanalım yoksa bu ülkede artık sadece cebini doldurmaktan başka bir düşünceye sahip olmayanları mı sayalım? İşsizlikten beli bükülmüş, üniversiteyi ailesinin dişinden tırnağından birikimi ile zar zor bitirip mezun olmuş ama iş bulamayıp kahve köşelerinde ömür tüketen insanlarımızın mutlu olması asla mümkün olmayacaktır. Kim ne derse desin ülkemizi yönetenlerin artık vatandaşı kesinlikle düşünmedikleri ortaya çıkmış ve sadece kendilerini geleceğini garantiye almaya çalışanların ülkesi durumuna getirilmişiz bu yüzden hiç ama hiç kimsenin bulanık sularda balık avlama gibi bir girişimde bulunmamasını ve üniversite sayısının çokluğunu siyasi malzeme olarak kullanmamasını diliyoruz.

SAYGIYLA ANIYORUZ

Gazetecilik hayatımızın yegane sebebi olan rahmetli Enver ağabeyimizi ölümünün 26. yılında bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. Batman basınının duayenlerinden Enver Arslan, Güneydoğu’da en zorlu süreçte gazetecilik mesleğini icra eden ender gazetecilerden biriydi. Meslek hayatında onlarca badire atlatan Arslan, Batman’ın en gür sesi olmuştu. Batman sevdalısı Enver Ağabeyimizin bize önderlik etmesiyle gazeteciliğe atıldık. Aradan çeyrek asır geçmesine rağmen onun yolunda devam ettik ve bugün Batman’da onun adını ve anısını yaşatan Batman Çağdaş, Batman Petrol, Batman Medya ve Batman Olay Gazeteleri olarak onun izinde olmaktan onurluyuz. Bir kez daha Enver ağabeyimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları