26 Şubat 2017 - Pazar

BATMAN’IN İMARI

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Sıkça kullandığımız bir kelime var. “Hızla büyüyoruz” doğrudur ilimiz gerek nüfusu ve gerekse de kentteki gelişmeler bizlere bunu dedirtiyor ama ne yazık ki, madalyonun diğer yüzü bunu pek bir şekilde onaylamıyor. Evet ekonomik yönünden suni bir canlılık her ne kadar gözlemleniyor olsa da ve özellikle inşaat sektöründeki canlılık kendini hissettiriyor olsa da son bir yıla baktığımızda bu sektördeki hızlılığında büyük ölçüde yavaşladığını görmekteyiz.

Şimdi bir sene öncesine kadar olan canlılıktan eser kalmadı desek sanırım yanılmış olmayız. Gerek küçülme ve gerekse de daralma kendini her geçen gün hissettiriyor. Bunda da asıl sorun havamania ile arsa fiyatlarının tavan yapması öylesine uçuk fiyatlar isteniyor ki akıl alacak cinsten. Havamania sorunu iki yıldır dillendiriliyor ama ne yazıktır ki çözümlenemiyor. Bunu fırsat bilen arsa ve arazı sahipleri bire yüz katarak fiyat yükseltince inşaat sektörümüz de ne yazıktır ki durma noktasına gelmiş bulunmaktadır. Özellikle arsa fiyatlarının akıl almaz boyutlara ulaşması, bir dairenin 400 bin TL’ye satılmaya kalkışılması haliyle inşaat sektörüne vurulan en büyük darbe olmuştur. Ekonomik sorunlarla adeta bunalan halk ne yazıktır ki ev edinme gibi bir özlemi ancak rüyasında görmeye başlamıştır. Yani başımızda bulunan Diyarbakır’da bir dairenin fiyatı 170 bin liradan satılmasına rağmen Batman’daki satıcılar her nedense Batmanlıları yolunacak kaz görmeye başlamışlardır. Zaten ekonomik sorunlar yüzünden büyük sıkıntılar çeken vatandaşlarımızın ev alma hayali de böylece başka baharlara bırakılmıştır.

Batman büyüyor ve gelişiyor doğru ama bu büyümeden özellikle ev sahibi olamayan vatandaşlar ne denli etkileniyor varın bunu da takdirlerinize bırakıyorum. Batman’da araç sayısı her geçen gün artıyor.  Bir evde en az 2 ya da 3 araç bulunuyor bu da Batman’daki fiyatların katlanarak artmasına neden olmaktadır. Ne deniliyor biliyor musunuz “ Her evde üç ya da 4 araba var bu millet fakir değil zengin deniliyor haliyle de fiyatlar hemen hemen her sektörde katlanarak arttırılıyor. Evet hali vakti yerinde olanlar bundan pek etkilenmiyor ama ya günlük ekmeğini bile evine götüremeyen insanlarımız?

 İstihdamın yetersiz olması, işsizler ordumuza her geçen gün yenilerinin ekleniyor olması şehrimizin büyüdüğünü ne de güzel anlatıyor değil mi? Binlerce araçla ilimizin yetersiz caddelerini işgal edenlerin fakirimizi düşünecek halleri yoktur. Bunda önce can sonra canan sözünü de hatırlatıyor sanırım. Batman büyüyor, gelişiyor, ama beraberinde de son derece çözüm bekleyen sorunları da beraberinde getiriyor. İlerleyen zaman süreci içerisinde bu ilin büyüdüğüne de nerdeyse hayır büyüyüp gelişmezsin diyeceğimizi de şimdiden söyleyebilirim. Bu arada ilimizin şehir içi ulaşımını büyük ölçüde rahatlatacak olan 26 otobüsü Batman’a getirip halkımızın hizmetine sunan Belediye yetkililerini de candan kutlamak istiyorum. Batman’a ve Batman halkına hayırlı olsun.

YERE TÜKÜRMEYİN KAMPANYASI

  Batman Çevre Gönüllüleri tarafından başlatılan “Yere tükürmeyin” kampanyası halk arasında takdirle karşılandı. İlimizin bütün yerlerine hazırlanıp asılan afişlerle halkı uyarma gereğini duyan Çevre Gönüllülerinin açtıkları kampanya halk arasında büyük ilgi gördü. Yerlere tükürmenin ayıp, günah ve suç olduğuna işaret eden Çevre Gönüllüleri yetkilileri” İlimizde zaman zaman insanlarımızın belirli yerlerde yerlere tükürdüğünü, bunun hem sağlık açısından hem de medeni insan görüntüsünden son derece uzak olduğunu belirtmek istiyoruz. Halkımızın bu kampanyamıza gereken ilgiyi göstermesinden büyük memnuniyet duymaktayız. Amacımız insanlarımızın bu bilinç içinde artık edindiği yere tükürme alışkanlıklarından vazgeçmesidir:

Ayrıca bu kampanyaya rağmen yerlere tükürmeye devam edenler hakkında da cezai müeyyide uygulanacağını da hatırlatmakta yarar görüyoruz” diyerek kampanyalarının Batman halkı tarafından desteklendiğine olan memnuniyetlerini dile getirdiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları