18 Ocak 2020 - Cumartesi

KAZALAR İNSAN KAYNAKLI

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Gün yok ki Batman'ın yerel medyasında kaza haberleri olmasın. Hemen hemen haftanın her gününde gazetemiz ve yerel medyanın manşetlerinde kaza haberlerine rastlamamak mümkün değil. Kaza yerine baktığımızda kazanın tek nedeninin aşırı hız ve dikkatsizliğinden yaşadığı belli. Bunu açık açık yazmaktan da çekindiğimiz yok. Çünkü yaşanan yerlerde kazanın olması içten bile değilken aşırı hız, dikkatsizlik ve kurallara riayet edilmediği her halinden belli. Çoğu zaman bunu dillendirmekte ve şehrin trafik keşmekeşliğinin ancak caydırıcı cezalarla önlenebileceğinin kanaatindeyiz. Kentin bir çok cadde ve kavşağında yayaların da, sürücülerin de kural tanımadığını görmekteyiz. (Yüzdeliği az bile olsa duyarlı sürücü ve yayaları tenzi ederek) söylüyorum.

Geçtiğimiz hafta sonu Batman Valiliği İl Koordinasyon Kurulunun 1. dönem toplantısı yapıldı. Bu konuyu adeta doğrularcasına açıklamada bulunan Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan; ''Batman'da yaşanan kazaları duyunca bizlerde adeta kahroluyoruz. Batman Valimiz Hulusi Şahin ile İl Emniyet Müdürümüz Köroğlu Kıraç'ın yaşanan kazalardan duydukları üzüntü üzerine kendi aracımla en çok kazaların yaşandığı Siirt Çevre yoluna giderek burada yolu detaylı olarak inceledim. Detaylı incelemelerimizin ardından kazaların yaşanmasının yolla hiçbir alakasının olmadığını anladık ve bunu sayın Valimiz ile İl Emniyet Müdürümüze  sunduk. Önerimiz doğrultusunda yola konan radardan dolayı aşırı hızın yapılmadığını ve kazaların kesildiğine şahit olduk” dedi. Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan, yine de çevre yoluna iki adet üst geçit yapacaklarını belirterek, projelerini sundu. Gerçekten de dediğimiz gibi Siirt Çevre Yolu ve bir çok caddede kurallara uyulmadığına hepimiz şahit olmaktayız.

Lütfen biraz daha dikkat ve anlayış…

PETROL CİTY TAM YOL

 

Yapımına 2018 yılında başlanan ve inşaatına aralıksız devam edilen kentin en büyük ve en modern AVM'si olacak Petrol City'nin inşaatı son hızıyla devam ediyor. Ekonomik krizin ve dövizin aniden yükseldiğinin başlangıcında inşaatına başlanan AVM'de yönetim kurulu ve üyelerinin istikrarlı duruşu onları bu projeden vazgeçiremedi.

      

Geçtiğimiz gün yeni Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Keleş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Yıldırım, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri  Selim Filiz ile Faysal Yıldırım, basınla bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulundu. Yönetim kurulu, AVM'nin inşaat süresinin çok hızlı yürütüldüğünü, kabasının bitme aşamasında olduğunu diğer yandan elektrik, mekanik işler ve dış tasarımının aynı anda yürütüldüğünü belirterek AVM'yi en geç  Eylül ayında açmayı planladıklarını belirttiler.

Yaklaşık olarak bin 500 ila 2 bin kişiyi istihdam edecek AVM'nin yatırımını aksatmadan yürüten Yönetim Kurulunu kutlarken,  Batmanlı işadamlarının daha çok üretim ve istihdama yönelik çalışmalarını bekliyoruz.

İŞE ALINMAYI BEKLİYORLAR

Batman Belediyesine alınacak olan 120 işçi işe alınmayı bekliyor. Belediyenin işe alacağı 120 elemanın güvenlik soruşturmasını beklerken işe girmeyi hak edenler kişiler de mağdur olduklarını dile getiriyor. 120 kişiyi aşkın kişi sınav ve mülakatı geçtikleri halde aylardır güvenlik soruşturmasına takıldıklarını hatırlatarak; artık eve götürecek ekmeklerinin dahi olmadığını ve esnafa borçlandıklarını dile getirerek, ''Yetkililerden isteğimiz, bizi bir an önce işimize kavuşturmalarıdır'' dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları