22 Temmuz 2018 - Pazar

RAFLARDA YANGIN VAR

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Ardı arkası kesilmeyen zam furyası sadece domates ile patatesi vurmadı. Aksine iğneden ipliğe her türlü emtiaya inanılmaz zamlar yüklenerek halkın alım gücü tamamen sıfırlanmaya yüz tuttu. Özellikle alışverişin yoğun olduğu marketlerde raflardaki fiyatlar ikiye hatta üçe katlanmaya başladı. Yolunacak kaz gibi vatandaşı yolma seferberliği başlatılmış bulunmaktadır. Bu millete reva görülen utanç bir bindirmedir ve bu milletin cebinki birkaç kuruşa bile tevessül etmektir. Ülkemizde tebessüm eden bir yüz göremezsiniz. Tüm vatandaşlar artık günü nasıl kurtarırım endişesini düşünmekten başka bir şey yapamaz hale getirilmiştir.

Hani bu milletin refah düzeyi insana yaraşır bir düzeye ulaştırılacaktı? Hani bu milletin bir türlü gülmeyen yüzünü güldüreceklerdi? Zam furyası altında inim inim inleyen vatandaşın yüzü nasıl gülsün? Evine artık bir ekmeğin yanına bir parçacık nevale bile olsun götürememekle karşı karşıya kalan vatandaşın gözyaşlarını görmeyenler hem sağır sultan rolünü oynamakta, hem de kör numarası yaparak bunları görmemezlikten gelmekteler. Bu milletin yüzünü bir nebze olsun güldürmemeye adeta yemin edenlerin nasıl olsa karnı tok sırtları pektir, vatandaşı düşünecek zamanları bile artık yok. Zam furyalarından yararlanıp haksız kazanç elde etmek isteyen birçok vicdan yoksunu insanlar da vardır.

Örneğin zamlar yapılıyor ya bundan cesaret edenler raflardaki emtialarına yaptıkları acımasız zamları vatandaşa zam geldi mazeretini söylemekten kaçınmamaktalar. Hükümet böylesi zamları yaparken bir diğer sahte zamcılar da türetiyor anlaşılan. Tüketiciyi soyup soğana çevirmek isteyen fırsatçılar da zamlar yapılıyor diye cesaret alıp vatandaşı yolmaya devam ediyorlar. İlimizde denetleme mekanizmasının pek işlemediği, hatta hiç işlemediğini de fırsat bilen özellikle alışveriş merkezleri raflarındaki ürünlerin fiyatlarını bir günde ikiye katlayarak haksız kazanç elde etmenin gayreti içine düşmüşlerdir. En ucuz diye bilinen ürünlere bile acımasız zamları koyup vatandaşın cebindeki bir kaç kuruşunu alanlar eninde sonunda bunun ceremesini çekeceklerdir. Denetleme mekanizması Batman’da neden işlemez bunu da anlamış değilim.

Yazıktır, günahtır. İşçisi, memuru zaten kıt kanaat geçinmek zorunda kaldığı bir dönemde onlara acımasızca zamlar yükleyip haksız kazanç elde edenler Allah’a nasıl hesap verecekler hala merak ediyorum. Halk çaresiz halk bedbin, halk yarınını düşünemez hale gelmiş de yetkililer yine bildiklerini okumaya her gün çeşitle emtialara zam furyasını sürdürmeye devam ediyorlar. Bu millet bunu hak etmedi, bu millet artık dayanma iradesini bile kaybetmekle karşı karşıya bırakılmış bulunmaktadır. Nasıl dayanacak, nasıl yaşamını sürdürecek bu millet. Duyun bu vefakar milletin sesini de yalnız kendinizi değil de, birazcık bile olsa bu vefalı milletin yüzünü bir nebzecik olsun güldürme erdemliliğini ortaya koyun ey zatı muhteremler…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları