06 Ekim 2018 - Cumartesi

ETKİNLEKLER İPTAL OLMALI

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Geçtiğimiz hafta Batman, Mardin ve Siirt illeri sınırında yola döşenen mayın sonrası 8 erin şehit edilmesi sonucu ve Batman’ın sınır köyü olması itibariyle tüm medya ve ajanslarda “Batman’da” şehit haberleri başta Batman, bölge ve tüm ülkeyi adeta yasa boğdu. Batman Belediyesinin önceki hafta başlattığı sosyal etkinliklerini bir hafta ertelediği haberleri Batman basınında yayınlandı. Güzel hizmetlerle anılan Belediyenin bu etkinlikleri erteleme değil de, bu yıl tamamen iptal etmesi kanaatindeyim. Bir yandan vatandaşın geçim derdinde olması ekonomik darboğazın insanları çileden çıkardığı ve 8 şehit olayından sonra insanların etkinliklere ihtiyacının olmadığı kanaatindeyim.

KANAL TEMİZLİĞİ

Yaz sezonunun ardından DSİ sulama kanalının çöp haline dönüştüğünü defalarca dile getirmiştik. DSİ sol sahil kanalının şehir merkezinden geçen 12 kilometrelik bölümünün temizliğine başladı. Büyük bir memnuniyet duyulan bu çalışmanın 15 günde tamamlanması hedefleniyor. Burada unutulmaması gereken bir konuyu da siz değerli okuyucularımızla paylaşmak isterim. Sulama kanalı adeta çöp kanalı haline getirilmiş, sulama kanalına araç lastiklerinin bile atılmış olduğuna tanık olduk. Temizlik harekatı başlanan kanaldan bizler şarıl şarıl temiz suların akmasını ve etrafa bir güzel görünüm kazanmasını istiyoruz. Yetkililerinde konu ile ilgili haklı sitemleri vardı. Çevrede yaşayan semt sakinlerinin de kanala sahip çıkmaları gerektiğinin altı çizildi. Sol Sahil Sulama Kanalı Birlik Başkanı İbrahim Tezdiğ, kanal temizliğine gereken hassasiyeti gösterdiklerini vatandaşın da bu konuda titiz davranması gerektiğini belirtti.

DSİ yetkilileri, bu konuda vatandaşların da artık kanala çöp atmamalarını isterken, kanaldan akacak olan temiz suyun çevreye de bir güzellik katacağını belirtiyorlar. Çevre sakinlerinin kanal yakınında bulunan ve ikamet edenlerin temizlik konusuna gereken hassasiyeti göstermelerini ve kanala atık atanları ilgili mercilere bildirmelerini isteyen yetkililer, bunun bir vatandaşlık görevi olduğunu söylediler. Hayvan dışkılarından inşaat atıklarına kadar çöp haline getirilen kanala artık gereken titizliği gösterip tertemiz olması konusunda çevre sakinlerinin gereken hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir. DSİ’nin kanallarda biriken pislikleri temizleme özverisini gösterip kanaldan mis gibi kokan bir suyun geçmesine çalıştıkları için çevre sakinleri adına teşekkür ediyoruz.       

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları