25 Şubat 2024 - Pazar

SEÇİMLER VE BATMAN

SEÇİMLER VE BATMAN

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Yaklaşan yerel seçimlere sayılı günler kala bir çok siyasi parti sahaya inerken mahalle muhtarlığı adaylıklarında da ayrı bir heyecan yaşanıyor. Geçmişte Belediye Başkan adayları ve Milletvekili adaylarıyla süslenen cadde ve sokakları artık muhtar adaylarının afiş ve pankartlarıyla süsleniyor. Kentin bir çok cadde ve sokakları artık Belediye Başkan adaylarının afiş ve pankartlarıyla adeta dolup taşarken merkezde 49 mahalleye sahip olan Batman'da yaklaşık olarak 500 civarında muhtar adayının yarışacağı da dikkatlerden kaçmıyor.

31 Mart'ta yapılacak seçimlerde Batman'da artık kendi parti adayları ve logolarıyla yarışacak. Bir çok partide günlerce süren aday belirleme süreciyle noktalandı. Aslında bu yarışta herkesin kendi parti logosu ve parti adaylarıyla girmesi kimin net olarak kaç oy alacağının da kesin göstergesi olacak ve hangi partinin ne kadar bir güce sahip olacağını da netleştirecek. İl geneli 411 bin 011 olan oy sayısının Batman merkezin 310 bin 667 oy olarak netleşirken adayların bu rakamlardan kaçtan kaçını alacağını da gösterecek. Batman'daki başkan adaylarının belirlenmesiyle saha çalışmalarını daha da yoğunlaştıran partilerin seçim lokalleri de ardı ardına açılarak Diyarbakır caddesine daha da hareketlilik kazandırdı. Önümüzdeki günlerde seçim propaganda ve vaatlerin dozunun da artacağı hepimizin malumu.

BATMAN YATIRIM İSTİYOR

70 Yaşındaki Batman, geçmişte yaşanan olaylarda en çok acı çeken bölge illerinin en başındaydı. Bir çok olumsuzluğa rağmen kabuğuna sığmayan Batman günden güne gelişti - büyüdü. Batman büyüdükçe sorunları da büyüdü elbette. Nüfusu 30 binden 650 bine dayanan bu kent hala işsizlikle anılan kentlerin en başında. İlçe statüsündeki Batman hala o günkü hareketliliğiyle konuşulur tartışılır. Petrol ile  var olan bu kente hayat veren kara altın şehrin can damarıyken, tarım, hayvancılık ve ticarette de hareketlilik yaşanmaktaydı. Bu hareketlilik sadece Batman'la kalmayıp bölge il ve ilçelere kadar bir yansımaya neden olacak noktadaydı.

Kentin ekonomisine büyük değer katan TPAO'daki 7 bin iççi tüm ihtiyaçlarını Batman esnafı üzerinden yaparken çarşı ve bir çok mahalledeki esnafın en büyük kaynağı da şüphesiz petrol çalışanlarıydı. Batman'ın bir çok mahallesinde TPAO'da çalışan elemanlara tahsis edilen onlarca otobüs mahallelerde çalışanlarını toplayarak Türkiye Petrolleri giriş kapısında uzun kuyruklar oluştururdu. Türkiye Petrollerinde çalışan 7 bin işçinin paydosuyla TPAO bağlantılı peron adeta insanlarla dolar taşardı ama şimdilerde ise bu alanlar hareketlilikten çok uzaklarda.

Birinci cadde ve Peron civarındaki bir çok işyeri müşteri yüzüne bile hasret kalmış! Kısacası TPAO ve TÜPRAŞ'ın özelleşmesiyle petrol sektörüne en büyük darbe vurulmuş oldu. Batman'ın her alanı petrol yataklarıyla doluyken sektör geliştirilmedi. Petrol ürünlerine ve enerjisine dayalı alanlarda çalışmalar geliştirilemeyince yerimizde saymaya devam ettik, yerimizde saymaya devam edince de gerilemiş olduk. Batman olarak Gaziantep sanayisiyle mukayese edilmemizi de adeta mucizelere benzetiyorum. Gerçekten aradaki makas açığı yıllardır büyüdü ve hala da büyümekte. Bu saatten sonra Gaziantep ilinin başarısını yakalamak, onunla yarışmak mucize gibi bir şey olmalı. Yanı başımızdaki bir çok il turizm, sanayi ve istihdam alanlarıyla bizi ikiye katlamış hale gelmişken Batman'ın en çok ihtiyaç duyduğu yatırımların artık gerçeğe dönüşmesinin tam zamanının olduğunu ifade etmek isterim.

Güzel günler dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları