30 Ağustos 2017 - Çarşamba

UMUDA YOLCULUĞU ART NİYETE ÇEVİRENLER…

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Öylesine bir zamanı yaşıyoruz ki insanların para kazanmak için her türlü oyuna, dalaverelere başvurduğu bir dönemdir yaşadığımız zaman dilimi. Hele savaştan kaçıp bir yerlere gitmek isteyen insanları kandırıp tacirlik yapanlar son zamanlarda öylesine türedi ki sormayın gitsin. Birilerini Avrupa’ya götürmek isteyen ancak amaçları sadece para kazınmak isteyenler bu insanların saf ve tertemiz niyetleriyle oynamakta ceplerinde olmayan paralarını bile almaktan kaçınmamaktadırlar.

Bir örnek verelim isterseniz; Ankara’ya gitmek isteyen Afgan uyruklu 150 insan kaçakçıları tarafından geçtiğimiz hafta Ankara diye Batman’a getirildiler. İnsan demeye dilimizin elvermediği bu tacirler ne yazık ki bu insanlardan biner dolar almış ve onları Ankara yerine Batman’a getirip bırakmışlardır ve ortadan kaybolmuşlardır. Ülkemize sığınan milyonlarca Suriye vatandaşı içinde bu geçerlidir. Nitekim botlarla Yunanistan veya Avrupa ülkelerine giden bu mültecilerin nasıl ilkel koşullarla taşınıp denizin ortasında alabora olup yaşamlarını kaybettikleri hepimizin malumu. Amaçları sadece insan olarak rahat bir yaşam sürmekten ibaret olan bu insanları kandırıp onların ceplerindeki parayı alıp onları ölüme terk edenlere nasıl gereken yaptırım uygulanmamaktadır anlamak mümkün değil.

Hiç kimse durup dururken kendi vatanından kaçmaz ve başka bir yerde yaşamını sürdürmek istemez. İşte naçarların, yeri-yurdu belli olmayanların sığınacağı liman da bir umuttur. Umuda yolculuğa çıkanların başına bela kesilen insan tacirleri işte bu mazlumların hayallerini yok etme adına ne olumsuzluk varsa yapmaktan kaçınmamaktadırlar. Bu insanların da insan onuruna yaraşır bir yaşam sürme hakları vardır. Nasıl ki ülkemiz 3 milyona yakın Suriye vatandaşına sınır kapılarını açıp onları kucaklama gibi bir erdemlilik gösterdiyse ne yazık ki aramızda bulunan art niyetli ve amaçları insana hizmet değil, sadece kısa yoldan para kazanmak olan sütü bozuklar bu insanların hem hayallerini yıkmakta, hem de onların çaresizliklerinden yararlanmaktadırlar. Bu nedenle ben böylesine alçakça yapılan sahtekarlara gereken en ağır yaptırımın uygulanmasından yana olduğumu ifade etmek isterim. Yerinden, yurdundan olanlar, çaresizlik içinde olanları kucaklamak yerine onları soyup, soğana çevirmek isteyen bu vicdan yoksunu olanlara en ağır müeyyidenin uygulanmasının olmazsa olmazı olmalıdır.

Binlerce, milyonlarca insan bu gün çaresizliğin, pençesinde kıvranıpdurmaktadır. Kimisi iç savaştan, kimisi de kendi ülkesinde mutsuz yaşamaktan bıkıp yollara düşenlere reva görülen bu haksızlığın önlenmesini diliyor, insan tacirliğini yapan vicdan yoksunu kimselere bundan böyle gereken cezai müeyyidelerin ağırlaştırılarak uygulanması dileklerimi iletiyorum. Her ne pahasına olursa olsun böylesi düşünceler içinde olup amaçları sadece insan tacirliği üzerinden para kazanmak isteyenlerin zaten insanlıkla hiçbir alakası olmadığı bir gerçektir. Dileğimiz böylesi olumsuzluklara mahal verenlere bundan böyle gereken en caydırıcı önlemlerin alınmasıdır.

Bugün arefe, yarın bayram. Bayram, incelik ve güzellik günüdür. Bayramı elimizden geldiği kadar bayram gibi yaşamaya özen gösterelim. Herkese iyi bayramlar dileklerimle. Her gününüz bayram sabahı gibi olsun.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları