30 Mayıs 2018 - Çarşamba

Seçime Doğru

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine 4 hafta gibi kısa bir süre kalırken milletvekili adayları artık meydanlarda boy göstermeye başladı. Kimisi İlçe ve beldelerde kimileri de esnaf ile halk ziyaretlerinde. Milletvekilliği aday adayı döneminde AK Parti listesindeki 63 adayı bilindiği gibi elendiklerinden sonra sanırım hiç birini meydanlarda göremiyorsunuz. Hani seçilmezsem de partimin neferi gibi çalışacağım diyenler sahi nerede? Şu anda milletvekilli isimleri kesinleştikten sonra 5 adayı ve parti teşkilatından başka birilerinin bile yanlarında görünmemesi biraz garip görünmüyor mu? Diğer yanda HDP’ ye bakıldığında partilerine gönül verenlerin tamamına yakını sahada partilerine canla başla katkı sunma gibi bir özveriyi göstermekteler. Bilindiği gibi HDP ‘nin aday adaylık sürecinde 70’e yakın aday adayı olmuş ve kesin listeler açıklandıktan sonra da seçilmeyen 65 aday adayı da bu gün partilerine katkı sunma adına yoğun bir çalışma temposuna girmiş bulunmaktadırlar. İşte parti sevgisinin iki basit örneğini sundum sizlere varın artık kimin partisi için kimin de çıkarları için nasıl tutum ve davranış içinde olduklarının bariz bir göstergesidir bu.

AK PARTİDE YENİ YÜZLER

Ak Partide 2-3-4 VE 5. Sırada kesinleşen isimler siyasetimizin yeni yüzleri olarak temayüz etmiştir. İlk sıradaki Ziver Özdemir’in dışında 4 yeni isimli seçime gidecek olması partide yeni yüzlere ne denli ihtiyaç duyulduğunun da bir ifadesi olmuştur.2. Sıradaki Murat Güneştekin her ne kadar İl başkanlığını yapmış ve tanınıyor oluyor olsa da milletvekilliği badında onunda yeni bir yüz olduğunu sayabiliriz. Mehmet Şat da yeni bir yüz, Murat çiçek sempatik ve güler yüzlülüğüyle tanınmış biri, Ayla Işık ise tek kadın aday olarak arenadaki yerini almış güler yüzü ve sempatikliğiyle büyük oy potansiyelini kazandırabilecek bir isim olarak benimsenmiş. Biz milletvekili adaylığını layık görülmüş olan bu 5 hemşerimize de içtenlikle başarı dileklerimizi iletiyoruz.

SİYASETE RENK KATACAK İSİM

Yıllarca aktif siyasette kaldıktan sonra uzun bir süredir ortalıklarda görünmeyen ilimizin sevilen siması Faris Özdemir, son derece sürpriz bir şekilde Saadet Partisinden birinci sıra adayı oldu. Yıllarca aktif siyaset yapan daha sonra da uzun bir süre adeta dinlenmeye çekilen Özdemir’in Saadet partisi tarafından aday gösterilmesi bir çok kesimde sürpriz bir karar olarak kaydedildi ise de Özdemir’in konuya ilişkin açıklaması, halkın yani sevenlerinin ısrarı karşısında daha fazla dayanamadığını ve yeniden siyasete döndüğünü belirtmesi sanırım onu sevenleri de büyük ölçüde memnun etmiş görünüyor. Önceki gün Bahçevan lokantasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Özdemir, uzun bir süreden beri siyasetten uzak kaldığını, çevresinin ve sevenlerinin ısrarlarına daha fazla direnemediğini bu nedenle de kendisine yakın bulduğu SP’den aday olmayı kabul ettiğini belirtti. Burada kısa bir konuşma yapan Özdemir, "Özellikle Kürt sorununun çözülmeden ülkede huzur ve barışın sağlanamayacağına işaret ederek 16 yıldan beri iktidarda bulunanların hala bu konuda adım atmamakta ısrar ettiklerini, öylesine bir dikta ile ülkeyi yönetenler din maskesini de kullanmaktan kaçınmadıklarını, müslüman olarak geçinenlerin her gün bu kadar insan öldürdük bu kadar sayı insanı saf dışı bıraktık diyerek sözde müslümanlık yaptıklarını sananların artık takkeleri düşmüş kelleri görünmüştür. Ölülerle siyaset yapanlar kesinlikle müslüman olamazlar. 16 yıldır insanların içine ferahlık değil korku salanların artık bu ülkeyi yönetemeyecekleri kesinlikle belli olmuştur. Bizim tek bir amacımız ve gayemiz vardır o da hak ve hukuktan başka bir dileğimizin olmamasıdır” mesajını verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları