14 Şubat 2021 - Pazar

PANDEMİ DÖNEMİNDE TANITIM

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

        Geçen hafta sonunda Batman'a ulusal basın temsilcileri davete icabet etti. Kış sezonunun yanı sıra pandemi sürecinde esnafın kan ağladığı, kepenklerin kapalı olduğu bir dönemde ana akım medya temsilcileri Batman'a getirildi. Ne esnaflarla görüşüldü, ne de sorunlar dinlendi. Ne Batman sokakları gezildi, ne de vatandaşın nabzı tutuldu. Son dönemde yapılan çalışmalarla adeta şantiyeye dönüşen Hasankeyf'te kapalı çarşı ve kafe işletmecilerinin sinek avlamasının yanı sıra büyük umutlarla teknecilik faaliyeti gösterenlerin bile büyük sıkıntılar yaşadığı bir dönemde, krallar gibi ağırlanan ulusal medya temsilcileri, vatandaşlarla iletişim kurmadan toz pembe bir şekilde uğurlandılar.

        Bizim her misafire kapımız sonuna kadar açık, fakat ulusal medya temsilcileri memleketin tanıtımı için geldiler. Sizce de garip değil mi? Pandemi döneminde neyin tanıtımı bu?

        Kimi tanıttılar?

        GAP mahallesinde onlarca kafe, lokanta ve mekan kapalıyken, esnaf kan ağlarken, kilitler kapılardayken, vatandaşlar işsizlikle boğuşurken, işsizliğin nabzı kiminle ölçüldü?

        Memlekette elbette güzel işler de yapılmıyor değil ama iki yıldan bu yana ekonomide yaşanan sıkıntılara pandemi de eklenince hemen hemen her kesim problemlerle boğuşuyor. Peki, bu ortamda neyin tanıtımı yapıldı? Batman’da esnafın iflasın eşiğinde olduğu bir dönemde gazetecilerin tekne turuna götürülmesi tam olarak ne oluyor? Bu dönem tanıtım dönemi mi?

        Bu tür organizasyonlara ayrılan bütçe bizim cebimizden çıkarken, bunun hesabını sormak herhalde hepimizin vatandaşlık hakkıdır...

        Ne diyelim…

        Şu sözleri söylediler ve gittiler, ''Ekonomi Batman'da çok iyi. Batmanlılar cana çok yakın.''

        Bu iki laf sonrası ve tanıtımlardan sonra Batman Havalimanına uçaklar indikçe indi! İnemeyenler dakikalarca Batman semalarında tur attı! Hasankeyf ve Raman dağlarına yerli ve yabancı turist akını oldu! Hasankeyf'te yer kalmayınca yerli ve yabancı turistler Batman'da ağırlandı!

YENİ REKTÖR VE BATMAN ÜNİVERSİTESİ

        Nihayet, Batman'da istenilen gerçekleşti. Batmanlıların ve özellikle üniversite çalışanlarının serzenişte bulunduğu bir rektör gitti, yerine Batmanlı bir bilim insanı geldi. Kimin geldiği çok önemli bir mevzu değil aslında. Önemli olan öğrenci sayısının arttırılması, nitelikli bölümlerin açılması ve nitelikli bir kadronun oluşturularak Batman Üniversitesinin sayılı üniversiteler arasına anılmasıdır. Bu yönde çalışmalar yapacak olan her isme bu memleket sonuna kadar destek verecektir.

        Yeni rektör bir Batmanlı ve buranın ekmeğiyle büyümüş. Zorlu bir sürecin onu beklediğini bizlerin bildiği gibi kendileri de muhakkak biliyordur. Mühim olan ilk anda düğmeyi doğru iliklemede.

       Batmanlı rektör göreve gelir gelmez  basınla bir araya geldi ancak kurmaylarının organize ettiği bu buluşma ne yazık ki son derece kötüydü. Acemilikten olacak ki gazeteciler dar bir alanda toplattırıldı ve sırt sırta binen gazeteciler uyarıldı! Toplantı devam ederken yeni rektör  İdris Demir, Vali beyle görüşmesini duyurdu. Rektörün, Vali beyle programının olduğunu kurmayları bilmiyor muydu? Eğer biliyorsalar, ne diye onca basın mensuplarını pandemi döneminde iç içe dar bir mekanda buluşturdular?

        Yeni rektörümüz ilk kez rektör oldu. Bu detay önemli çünkü bazı hususlar zamanla oturacaktır. Kamuoyunda eski rektörün gitmesi için epey yoğun bir gündem vardı. Değişim yaşandı fakat toplantı öncesi önceki dönemdeki simaları yine yeni rektörün yanında gördük! Önceki dönemin hali hal değildi. Yeni rektör, vizyon sahibi bir ekiple Batman'a yakışır bir üniversite yaratmalı.

        Batman'ı en iyi şekilde temsil etmek için büyük projelerinin olduğunu açıklayan ve dersini çok iyi çalıştığını belirten Batmanlı rektörümüzün Batman Üniversitesinin şu anki köhne durumuna son vereceğine inancımız tamdır. Bölge illerinin örnek üniversitesi olarak ve sayılı üniversiteler arasında anılmasını istediğimiz Batman Üniversitesinin övgü dolu günlere kavuşması hepimizin dileğidir...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları