20 Ekim 2019 - Pazar

KENTTEKİ ETKİNLİKLER

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Her yıl  Ekim ayında geleneksel  hale  gelen ve üçüncüsü  yapılan Batman İnşaat-Dekorasyon ile Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarının ardından ve iki gün süren 'Uluslararası Din Görevlileri' sempozyumunun onuncusu yapılırken Cumartesi günü de Valilik ve Emniyet Müdürlüğü bitişiğinde Kitap Fuarı açıldı.

Batman’ın İnşaat-Dekorasyon, Gıda ve Tarım Fuarının yanı sıra gelenekselleştirilen Uluslararası Din Görevlilerinin sempozyumuna yurt içi ve yurt dışından katılan konuşmacılara ev sahipliği yapması büyük önem taşımaktaydı. Turizm, sanayi üretim ve istihdamda söz sahibi olamayan yarım milyonluk kentte yeni hareketlilikler başladı. Tanıtım ve organizasyon etkinliklerinde bir çok ilin gerisindeki Batman son yıllarda bazı etkinliklere ev sahipliği yapmaya başladı.

Şehrin lokomotifi olan inşaat sektörü ve tarım ile alakalı olan fuara yine bir çok STK ile esnaf temsilcisinin katılım ve ziyaretleri olmamasına anlam verilemiyor.  Bölgedeki bir çok ile göre ulaşım sorunu olmayan ve her yönüyle önü açık olan Batman ne yazık ki istenilen düzeye sahip olamıyor.  En son açılan İnşaat ve Tarım fuarına kaç STK ile  esnaf temsilcisi odalar katılım gösterdi?

Bu odaların sadece ziyaretlerle değil de organizasyonda aktif olarak görev almaları gerekmez miydi. Organizasyonlarda kişilerin değil, şehrin menfaati ön planda olmalı. Batman'da yüzlerce tabela derneğinin icraatine yeniden şahitlik ettik. Oysaki çevre illerdeki bir çok organizasyon ve fuar etkinliklerine baktığımızda şehir tamamen yek vücut olmakta ama bizde ise yine muhalefet, yine kısır çekişmeler var. Fuar ziyaretinde standına uğradığımız bazı firmaların temsilcileri yine sahipsizlikten ve STK temsilcilerinden sitemkar olduklarını dile getirdiler.

Şehir merkezinde açılan ve sektör öncülerinin yer aldığı fuarda bir çok meslek grubu, iş dünyası ve temsilcilerini stantlarında bulamadıklarından sitem ettiler. Katılımcı firma yetkilileri, “Mesleklerimizle ilgili kurum-kuruluş amir ve müdürlerini stantlarımızda göremedik. Oysa yüzlerce meslek grubunun derneklerinin bulunduğu kentimizde esnaf  ve üretici olarak kendimizi yalnız his ettik. Batman'da turizm, gıda, meslek okulları, inşaat dekorasyon ve mimarlık alanında kimseyi heyet olarak göremedik. Siirt Üniversitesi'nin organize ettiği mimarlık öğrencileri ve hocaları tarafından ziyaret edilmemiz bizleri sevindirdi. Oysa Batman Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere bir çok alandaki işadamlarımız konuya duyarlılık göstermedi” dediler.

Yurt genelinde açılan fuarlara tüm şehrin dinamikleri dört elle sarılmakta. Yetkililerimizden bu tür organizasyonların şehrimizde de yapılmasını isterken Batman iş dünyasının ve STK'ların ilgisizliğine anlam vermek çok zor…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları