14 Mart 2021 - Pazar

KÖPRÜ AYAKLARI ŞEHRİ YANSITSIN

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman Belediyesi'nin farkındalık projeleri birçok alanda devam ediyor. Bunlardan en önemlisi ve en kalıcısı elbette yeşil alanlar ve parklardır. Batman son yıllarda park ve yeşil alanlar konusunda adeta altın yıllarını yaşıyor. Kentin birçok semtine yapılan ve yapılmaya devam eden yeşil alanlar ve parklar her gün çoğalıyor. Bu projeye imza atanlar, uzun yıllar anılacaklar.

Bir şehirdeki park ve yeşil alanların sayısı o şehrin yaşama bakışını da yansıtır. Park ve yeşil alanlar hem çocukların hem de yaşlıların en ferahladığı alanlardır. Birçok açıdan, park ve yeşil alanlar büyük önem taşımaktadır. Kentimizde park ve yeşil alanlar çalışmalarında son olarak, kent merkezinin kalbinde bulunan Atatürk Parkı’nın içindeki çocuk polis karakolu binası ile lojmanların park alanına dahil edileceği haberi kamuoyuyla paylaşıldı.

Bu güzel gelişmeler devam ederken, bazı işler de “oldu bitti’’ye getiriliyor gibi! Önceki yıl Batman trafiğini rahatlatmak için yapılan üst geçit altındaki köprü ayakları, çeşitli figürlerle boyanmaya ve süslenmeye başlandı. Güzel ve yerinde bir karar elbette. Garip olan ne biliyor musunuz? Batman'daki bu uygulama belki de birçok şehirde yok. Kolonların süslenip püslenmesi güzel bir olay ama çizilen figürler ''PETROL'' şehriyle ne kadar alakalı?

Oysa, hepimiz biliyoruz ki; her gün gelişen bu kenti var eden tek faktör elbette ''PETROL'' sektörüydü. Bugün her ne kadar petrol alanındaki sendikaların ve temsilcilerinin ilgisizliği olsa bile bu kenti var eden kara altındır. Bundan dolayı kentin giriş-çıkışlarında ve merkezi alanlardaki noktalarda çiçek, böcek ve vesaire figürlerden ziyade petrolle ilgili figürler var olmalı. Nasıl ki Karadeniz bölgesi çay ve fındık ile anılıyorsa Batman’da petrolle anılıyor ülkemizde. Bu sebeple her noktada petrolü yeryüzüne yüzlerce metre derinlikteki kuyulardan çıkaran at kafaları, sondaj kuyuları ve kara altın emekçilerinin resimlerinin olmasının inancındayım. Bu konuyu özellikle Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Sayın Hulusi Şahin'in yeniden gözden geçireceğine ve gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyorum.

Bazı projeler yapılırken o kentin geçmişi ve geleceği için bazı hassasiyetlerin olduğuna dikkat çekmek hepimizin görevidir. Kentte her ne kadar yüzlerce STK temsilcisi olsa bile çoğu kez yaşananlara sessiz kalınmasının doğru olmadığını, bir yerde yanlışların olabileceğini ama doğru önerilerde bulunmanın hepimizin görevi olduğunun bir kez daha altını çizmek istiyorum.

PETROL’DEN TEŞEKKÜR

Geçten hafta başı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olduğu gibi gazetemiz ''Petrol''ün de yayın yıl dönümüydü. Mart 2004 tarihinde kurulan gazetemiz yayın yılının 17. yılını tamamlayarak 18. yıla ulaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Gazetemiz Batman Petrol'ün yayın hayatına başladığı ilk günkü heyecanla ve aşkla devam edeceğini, her türlü gelişmelerin sesi olacağını belirtmek isterim.

Bu güzel ve anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan başta kentimizin il yöneticileri, kurum ve kuruluş idarecileri, ilimizde faaliyet gösteren STK temsilcileri, siyaset, İş Dünyası, dost ve okurlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Birlikte daha anlamlı ve güzel günleri yaşamak dileğiyle…

Mutlu haftalar…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları