02 Nisan 2017 - Pazar

ÖĞRENCİLERE BÜYÜK HAKSIZLIK

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Milyonlarca öğrenci bilindiği gibi mart ayında yapılan Yüksek öğretme geçiş sınavından bilindiği gibi son derece katı bir kural konulmuş. Örneğin bir dakika bile belirlenen saatin dışında gelemeyen öğrenciler sınav alınmadı ve buda sınav katılamayan öğrenciler arasında büyük bir psikolojik sorunların yaşamalarına neden oldu. Sınav giremedi diye bir yılının heba olduğunu düşünen bu gencecik çocuklarımızın haleti ruhiyelerini bozan bu katık kural son derece adaletsiz bir kuraldır. Mart ayında yapılan bu sınava sadece bir ya da iki dakika geciktiği için alınmayan onlarca öğrenci bunalıma girdi ve sinir krizlerini geçirmelerine neden olmuştur. Ne yani bir dakika geç geldi diye bu öğrencilerin sınava alınmamalarına kesinlikle bir anlam veremiyorum. Böylesine katı bir kural dünyanın hiçbir ülkesinde olmaz olmamıştır.

 Sabah erkenden kalkan ancak trafikte olsun ya da başka nedenlerden olsun geciktiler diye bu gencecik evlatlarımıza yapılan haksızlığı içimize sindirmek kesinlikle mümkün değildir. Sanırım gazetelerden de okumuşsunuz dur bu seneki sınava gecikti diye alınmayan bir genç kızımızın intihar ettiğini okumuşsunuzdur. Yazık günah değil mi ? Bu genç evlatlarımız tek suçları yarınlarda ülkelerine ve vatanlarına yararlı birer birey olmanın mücadelesini veriyorlar. Onların bir dakika geciktiler diye hayallerini umutlarını söndürmenin bir anlamının olmadığını düşünüyorum. Böylesine haksız bir kuralı sanki demoklesin kılıcı gibi katılaştırmanın ve o gencecik evlatlarımızın umutlarını bir başka bahara bırakmayı düşünen zihniyete kesinlikle katılmadığımı ifade etmek isterim. Bu uyduruk ve son derece yanlış olan uygulamanın bir an evvel kaldırılmasını ve en azından sınava 15 -20 dakika kadar bir süre alınması yönünde aklı selimin galebe gelmesini beklediğimizi ifade etmekte yarar görüyorum. Buna da imkan yoksa geciktiler diye sınava giremeyen öğrencilere mutlaka ama mutlaka yeni bir sınav fırsatının tanınmasının doğru bir karar olacağını düşünüyorum. Yıllarca okuyup bu sınava hazırlanan öğrencilerimizin umutlarını bir başka baharlara bırakmaya kimsenin ama hiç kimsenin hakkının olmadığını düşünüyorum. Bu uygulama ile hayalleri kırılan, umutlarını kesen yüzlerce öğrenciye en kısa zamanda yeni bir sınav hakkının tanınması yönünde alınacak bir kararı alkışlayacağımızı da ifade etmekte yarar. Alınacak bir kararla umutsuzluğa kapılan, psikolojilerin bozulan gençlerimizi büyük bir sevince boğacağını da şimdiden belirtmek isterim. Yarınlarımızın teminatı olan el bebek gül bebek büyük emekler sarf ederek büyütmeye çalıştığımızı evlatlarımız için sanırım bir fırsatı çok görülmeyecektir diye düşünüyorum. Katı kurallar narin ve her an kırılmaya hazır olan gençlerimize reva görülen bu haksız uygulamanın büyük bir zarar verdiğinin kararı ile yeniden gözden geçirilmesi gerektiği bir kez daha kanıtlanmıştır.

ÜST GEÇİT TAMAM

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında yapımına başlanan Şevket Başak köprülü üst geçitin yapımı tamamlandı. Açılışı geçtiğimiz gün Batman’a gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Vali Ahmet Deniz tarafından yapıldı.

Projenin toplam bedeli 18 milyon 921 bin tl olan üst geçitin bitimi 2017 yılının aralık ayı iken üst geçit bitim tarihinden önce tamamlanmış olurken köprünün alt geçitleri çalışmaları da hızlandırıldı. Kentin en işlek güzergahlarından olan Belde mahallesi köprülü kavşağında Batman-Siirt yönüne giden araçlar şehir trafiğine girmeden yollarına transit devam edebilecek. Alt geçitlerinde tamamlanmasıyla bu güzergahtaki trafik rahat bir nefes alacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları