19 Mart 2023 - Pazar

DEPREMLER VE ADAYLIK YARIŞI

DEPREMLER VE ADAYLIK YARIŞI

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Malumunuz 6 Şubat’ta yaşadığımız asrın felaketi sonucu büyük kayıpların yaşandığı 11 ilde hala yaralar sarılmaya çalışılırken ardından deprem bölgelerinde yaşanan afet sonucu yine can kayıpları yaşandı ne yazık ki. Yüz yıllar sonrası yaşanan ve bir çok yerleşim alanını deyimi yerindeyse haritadan silen deprem bölgelerinde yaşanan binlerce yaşam hikayeleri ne yazık ki enkazlar altında kaldı. Çok acıların ve dramların yaşandığı bu felakete hepimiz tanıklık ettik ne yazık ki. Yaşanan bu süreçte anne-babasız kalan evlatlar, canlarını kaybeden onlarca hatta binlerce anne ve baba çaresizlik içerisinde yeniden hayata sarılmaya çalışan onlarca yakınını kaybeden aileler...

11 İlde büyük kayıplara neden olan asrın felaketinde binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği acısı sürerken insanlık bu yaşananlardan da bir ders çıkarmıyor gibi. Bu acılı dönemde bile bazı kesimler kendi hikayelerini dillendirmeyi bir başarı görür gibi! Oysa bu yaşananlar insanlığa ve yaşama verilen büyük bir ders değil miydi? Tüm insanlığın bunlardan birer ders alması gerekmez miydi? Yaşanan deprem sonucunda binlerce evin yıkılmasıyla konut açığını yeniden gözler önüne sererken ülkenin dört bir yanına dağılan depremzede ailelere kira fiyatlarını 4'e katlayarak kiraya veren fırsatçılara ne demeli?

Öte yandan depremle birlikte kullanılamaz hale gelen ve ağır hasarlı raporu alan ama imkansızlıktan kiraya çıkamayan vatandaşların çığlığına kim kulak asıyor ki. Bunun en bariz örneklerinden biri de komşu ilçe Bismil ilçesinde yaşandı. Bismil ilçesi Akpınar Mahallesindeki 4 katlı 12 daireli Güler Apartmanı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar görünce yıkım kararı verildi. Binanın birinci katındaki dairede oturan Akgündüz ailesi, yüksek kira fiyatları nedeniyle kiralık ev bulamadığını, depremden önce 1500 ile 2 bin TL arasında değişen kira fiyatlarının 6 bin TL’ye yükseldiğini söyledi.

Tv. kanallarına haber olan bu konu, Yusuf Akgündüz maddi imkansızlıklar nedeniyle bütçesine uygun kiralık ev bulamazken zabıta ekipleri evin boşaltılmasını istedi. Hasarlı evden ayrılmayacağını belirten Akgündüz, “Benim çocuklarım diyaliz hastası. Hepsi ilaç kullanıyor. Devlet bana yarım saat mühlet veriyor ve eşyaları çıkarmamı istiyor. Depremden dolayı evlerin kirası 6 bin TL olmuş. Gelmiş bana buradan çıkacaksın diyorlar ama ben çıkmayacağım. Çocuklarımın hepsi hasta ve 3 tane engelliye bakıyorum. Gerekirse canımdan olacağım ama çıkmayacağım. Ölüme kadar direneceğim'' diyen Yusuf Akgündüz'ün feryadına kim koştu?

NİTELİKLİ VEKİLLER!

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için ülke genelinde çalışmalara start verilirken Batman'da da adaylık başvurusu eskisi kadar değilse bile yine de bir çok partiye onlarca başvurusu yapılırken bugünden itibaren başvuruların daha da artacağı tahmin edilmekte. Batman'ın çok fazla Milletvekiline ihtiyacı yok. Ancak donanımlı, nitelikli ve aktif vekillere ihtiyacı var. Onlarca Milletvekilimiz olsa kente bir katma değeri olmadıktan sonra onlarca Milletvekilinin olmasının da bir değeri yok sanırım. Vekil sayısının yüksekliği değil, verdikleri temsil önemli.

İşte bundan dolayıdır ki Batman'da tüm partilerin özellikle bilgili ve donanımlı adayları birinci sıraya almaları gerekiyor ki, hangi partiden seçilirse seçilsin mecliste atak ve bilgili vekillerimiz olsun. Petrolkenti Batman, bölge illerine nazaran yatırım konusunda ne yazık ki hakkettiği yatırımı alamıyor. Batman ekonomik ve yatırım açısından ne yazık ki dilediğimiz kadar temsil edilmedi. Elbette istemekte en doğal hakkımız.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları