19 Şubat 2017 - Pazar

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

İlimize gelen hemen hemen tüm Valilerimizin özellikle organize sanayi bölgemize işlerlilik kazandırma gayretini gösterdiklerini gözlemliyoruz. İlimiz Güneykent Mahallesi Balpınar yolu üzerinde onlarca imalatçı var bunların enerji gibi çeşitli sorunları bulunmakta ama çığlıklarını kimse duymamakta bunun yanı sıra Petrolkent ile İpragaz’da tekstilcilik yapan onlarca yer sıkıntısından merdiven altında imalatçılık yapan esnafımız var, bunların sayısı neredeyse organizedeki fabrika sayısını ikiye katlar durumda… Bunlara organize sanayi bölgesinde neden yer verilmez ve onlarında burada gerçek manada imalat yapmaları sağlanmaz anlamak mümkün değil.

 Asıl konuda budur ve esnafımıza burada yer tahsis edilse ve bu insanlarımız imalatlarını organize sanayi bölgesinde yapsa hem merdiven altından kurtulmuş olacak hem de yasal olarak imalatlarını yapma olanağını bulacaklardır. Bunun yanı sıra zaten kangrene dönüşmüş bir sorun olan işsizlik sorununa da bir nebzecik olsun katkı sağlayabileceklerdir. Biz Sayın Valilerimizin bu konuda gereken her türlü çabayı ve gayreti ortaya koyduklarını biliyoruz. Organize Sanayi bölgeleri bulundukları ilin can damarını teşkil etmektedirler. Halen bu organize sanayi bölgemizde kaç fabrikanın bacası doğru dürüst tütüyor onu da gerçekten bilemiyoruz. İmalatçılıkla iştigal eden esnafımızla bir toplantı yapılsa bunlara gereken imkân verilirse ilimiz ekonomisine de büyük katkı sağlayacakları bir gerçektir. Ancak bu güne kadar böylesine küçük imalatçılar düşünülmemiş ve bunlara yer tahsisi gerçekleştirilme gibi bir düşünce ortaya atılmamıştır. Batman her geçen gün gelişen ve büyümeye yüz tutan bir il. Son derece girişimci insanımızın olduğu gerçeğini de göz ardı etmemek gerekir. Bunlar imkan verilirse bu enerjik dolu girişimcilerimizin neler başarabileceklerini hep birlikte görme imkanını bulacağımıza inanıyorum. Batman yıllardır işsizlik oranıyla ülkemizin birinci sırasında yer almaktadır. Küçük, büyük demeden genç girişimcilerimize kendi imalatlarını yapabilmelerine olanak sağlanırsa az da olsa işsizler ordumuzdan eksilmeler olacaktır. Ben halkımızla bütünleşmeyi başaran ve halkımızın sorunlarını çok iyi bilen Sayın Valimizin bu konuda da gereken adımları atarak merdiven altında imalat yapan imalatçılarımızın sorunlarına da el atıp sorunlarına bir nebze bile olsa çözüm bulacağına olan inancımı belirtmekte yarar görüyorum. Amacımız el ele vererek bulunduğumuz ve yaşamımızı sürdürdüğümüz bu güzel ilimizin insanlarını mutlu ve huzur içinde görmek ve ekonomik sorunlarının asgariye indirilmesini hep beraber gerçekleştirmek ve huzur içinde kardeşçe yaşamanın hazzına varmaktır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları