31 Mart 2024 - Pazar

SEÇİMLERİN ARDINDAN

SEÇİMLERİN ARDINDAN

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Aylar öncesi çalışmalarına başlanan yerel seçimler nihayetinde yapıldı. Geçmiş yıllarda yapılan seçimlerden daha farklı oluyor artık şimdi yapılan seçimler. Uzun yıllar önce yapılan seçimlerde hava bir başka hava yaşanırdı. Açık rekabeti andıran ve kıran kırana geçen seçimlerde uzun araç konvoyları, seçim lokalleri, seçmenlere tahsis edilen lokantalar, kiralanan araç ve otobüsler ve daha neler neler. İyi ki de o gelenek kalktı ortadan. Mahalle Muhtar adaylarının saha çalışmalarından olmazsa belki de seçimin bu kadar da hareketlilik kazanmayacaktı az renklilik ve canlılık olduysa da bununda sebebi muhtar adayları oldu sanırım.

31 Mart'ta yapılan seçimler için günler öncesi Başkan adayları yine sahadaydı. Saha çalışmaları kapsamında bir çok alanda çalışmalarını sürdürdüler. Gerek iş yerlerini, gerek evleri, gerekse STK'ları, her yerde her alanda hiç kimseden bir tepki almadan hiç kimseden kırıcı bir söz almadan hoş görü içerisinde dinlediler tüm adayları. Başkan adayları da hiç bir alan ve bölgede ayırım gözetmeksizin seçmenlere ulaşarak projelerini paylaştı seçmenleriyle ama kimseyi rahatsız etmeden yapmak istediklerini ve yapacaklarını sıraladı vatandaşlara bunun nihayetinde son söz seçmenindi. Seçmen de kendine uygun Başkan adayına onay vererek bu benim başkanım diyerek kullandı.

Elbette seçmen kendi iradesini kullanarak Başkanını seçti. Bugün seçilen Başkan'ın kentin yararına faydalı işler yapacağını, kentin yarınları için bilgi ve birikimli bir ekiple yola çıkmasını umuyoruz. Batman'ın hiç bir mahallesi arasında ayırım yapmaksızın hizmetlerini her alan ve mahalleye ulaştırma yarışında olmalı. Kısacası Batman'ın her alanına hizmet verme yarışında olmalı. Yerine geldiğinde Batman'ın Doğu’nun yıldızı, Güneydoğu'nun Paris'i söylemleri keşke yerini bulsa. Yıllar önce bölge illerinin çoğundan daha hareketli olan Batman ne yazık ki uzun yıllar yerinde sayan ve yatırım alamayan il konumundaydı.

Son dönemlerde kent merkezinde yapılan sosyal donatı, yeşil alan ve parklar şehre değer katan yatırımlar oldu. Bunları kimse görmezden gelemez ve inkar edemez ama bu yapılanların kat be kat daha da yapılması gereken yatırımlardır. Bunların en başında kentin girişinde sayılan İstiklal Parkı Batmanlılara adeta soluk aldırırken, kent girişine de ayrı bir değer kattı. Yapılacak öncelikli projelerin başında İstiklal Parkının devamı ve karşı tarafın da aynı şekilde dizayn edilmesi öncelikli iş olmalı. Batman köprüsü bitişiğindeki kum ocakları ve beton santralleri adeta Afganistan'ı andıran görüntülerden oluşmakta. Dileriz ki yeni seçilen Başkan ve ekibi daha çok hizmet ve güzelliklere imza atan projelerle Batman'a değer katar.

Evet, dün yapılan seçimlerle bütün şehirler kimler tarafından yönetileceğine kararı verildi. Aylar öncesi yapılan yarış dün yapılan oylamalarla noktalanırken vatandaş asıl gündemiyle baş başa kaldı. Ardı ardına gelen zamlar vatandaşın alım gücünü daha da düşürürken gelen zamların da ardı arkası kesilmiyor. Akaryakıt başta olmak üzere iğneden ipliğe her şeye zamlar gelmeye devam ederken seçim sonrası zam sağanaklarının nasıl devam edeceği de merak konusu. Kısacası vatandaşın gerçek gündemi ekonomi ve geçim derdiyle baş başa.

Güzel günler dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları