17 Şubat 2019 - Pazar

YÖNETİCİLER İCRAATLARIYLA ANILIR

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Vali Hulusi Şahin Batman'a atandığı günden beri kentteki tüm kurumları ziyaret ederek brifing alan, göstermelik açılış ve törenlerden uzak devlet kültürüyle bütünleşmiş ciddi bir idareci. 1990 Yılında il statüsüne kavuşan Batman'da sırasıyla Tuncer Perçinler, Sami Seçkin, Zeki Şanal, Salih Şarman, Necati Develioğlu, Mustafa Temel Koçaklar, İsa Parlak, Efkan Ala, Haluk İmga, Recep Kızılcık, Ahmet Turhan, Yılmaz Arslan, Azmi Çelik, Ahmet Deniz bu kentte Valilik görevini yaptı. Hizmetleri boyunca Batman ve bölgeye görevde oldukları sürece kiminin kalıcı hizmetler, kiminin ise görev sürelerini doldurmaktı. Daha sonra kimin neler yaptığını, kalıcı hizmetler sunup sunmadıkları gün ışığı gibi ortada. Tribüne oynayanların ve sadece iki konuya odaklanan yöneticilere de maalesef tanıklık etti Batmanlılar...

1971 Ankara doğumlu Vali Hulusi Şahin, ilk orta ve lise öğrenimini de Ankara'da tamamladıktan sonra 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1994 yılında Aksaray Kaymakamı adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap eden Vali Hulusi Şahin çeşitli staj aşamaları kapsamında İngiltere'de 8 ay yabancı dil ve İngiliz kamu yönetimi üzerine eğitim gördü. 2004 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere Exeter Üniversitesinde "Kamu yönetim ve kamu politikaları" alanında master yaptı."Local Education Authoritiesunder Newlabour" adlı İngiliz Eğitim Sistemi üzerine hazırladığı Yüksek Lisans Tezi Üniversite Senatosu tarafından "Merit" üstün başarı derece ile kabul edildi.

1997 Yılında 84. dönem Kaymakamlık kursunu tamamlayarak Karaman ili Kazım Karabekir ilçesine atanan Hulusi Şahin, Ardahan ve Trabzon ilçelerinde de görev yaptı. İstanbul Esenler Kaymakamlığı görevinden sonra kararnameyle Batman'a atanan Vali Hulusi Şahin Batman'ın da 15. Valisi oldu. Göreve geldiği günden bugüne bir çok alanda bilgi alan, gelişim ve yatırımlara daha çok vakıf olmak için Batman'daki birçok kurum kuruluş ile özel sektörle istişare eden Vali Şahin, ince eleyen ve sık dokuyan bir idareci.

Batman merkez ilçe, köy ve kırsala ziyaretlerde bulunan Vali Şahin, vaatlerden uzak icraatlarını hayata geçirmek için kararlı. Kurumlarla iletişimde olan ve Batman için büyük düşünen Vali Şahin, batman çayı, dere ıslahı çalışmaları sonucundaki çalışmaları, ikinci millet bahçesi projesi, yüksek raylı hızlı tren, sağlık sektörü gibi büyük yatırımları hayata geçirme çabaları var. Batman’da 1990 yılından bu yana Batman'da görev yapan Valiler arasında yatırım, güvenlik ve huzur için yoğun çaba harcayan ve halkı kucaklayan Vali Haluk İmga ve Efkan Ala gibi iz bırakan idarecilerimizde oldu. Kısa bir süre önce Batman'a atanan Vali Hulusi Şahin'den Batmanlıların da beklentileri var. Sağlık alanında bölge illeri ile Kuzey Irak'tan gelen hastalara hizmet veren Batman’daki sağlık alanı yükü kaldıramaz halde. Eğitim, turizm ve sanayi alanlarında da yatırım isteyen Batmanlılar, Vali Hulusi Şahin'le çıtayı daha da yükseltmek istiyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları