03 Kasım 2019 - Pazar

İcraatlar hep havada kalıyor

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman'da son dönemlerde yeniden bazı yatırım ve hizmetlerin vaatlerden öteye gitmediği gün ışığı gibi ortada. Bazı çalışmaların da çok büyük bir başarıymış gibi duyurulması da çok tuhaf. Batman Bölge Devlet Hastanesi doktor sıkıntısından, aşırı hasta sayısı ve yoğun çalışma temposunu kaldıramayıp şehri terk eden doktorların sayısı git gide artmakta.

Yaz sezonunun bitmesiyle uçakların dış seferleri düşürmesiyle yeniden Batman gibi sahipsiz illerde uçak sefer sayılarını arttıran THY ve diğer uçak firmaları yeni seferlerine başlayacak haberlerini kendi başarılarıymış duyuranlara ne demeli bilmem? Geçtiğimiz aylardan bu yana adı namı olmayan denekler bile uçak sefer sayıları için Ulaştırma Bakanlığı, Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve hatta Cumhurbaşkanı ile görüştükleri ve sorunun en kısa sürede çözüleceğini gazetelerde manşetlere taşımışlardı. Bazı etkinlik ve seminerler için Ankara'ya yolu düşen bazı STK temsilcileri bile bu vaatten geri kalmamıştı.

Şimdi Yaz uygulamasından çıkan ve Türkiye'nin bir çok ilinde sefer sayılarını arttıran çeşitli hava yolu şirketleri boşta kalan uçakları yeniden Batman gibi illere yönlendirecek. Geçici olarak artacak bu seferlerin artması gelecek Yaz sezonunda yeniden son bulacak. Önemli olan bölge illeri gibi Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin gibi yılın 12 ayı sefer sayılarını düşürmemek. Ölü olan Kış sezonundaki seferleri sürekli kılmaktır. Yoksa her yetkiliye bir selam verip, ‘Ben uçak işini hallettim’ demek çok  komik değil mi?

Batman Bölge Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Ağız Diş Hastanesindeki izdiham doktorları istifa ettirecek düzeyde… Türkiye'nin bir çok ili Şehir Hastaneleri sayesinde adeta sağlık turizmi ve istihdama kavuşurken, bizler mevcut doktorları elimizde tutamıyoruz. Bir çok vilayette hasta aynı branşta birkaç doktor arasında tercih hakkını kullanırken, Batman'da vatandaş muayene için sıra bulamamakta.

Batman'da yıllardır bu sıkıntılar yaşanırken atanan birkaç doktor  ataması ve uçak sefer sayılarıyla gündem oluşturan bunları bir lütufmuş gibi halka sunmaları çok tuhaf değil mi? Batman'da bir çok kurumun başındakiler kurumları çiftlikleri gibi kullandıkları çok net. Bir çok usulsüz alım ve keyfiyet aynen devam etmekte.

Sahipsizlik ve ilgisizliğin göstergesi kentte yaşandı. Batman’da 3.kez  yapılan İnşaat Dekorasyon Mobilya ve Tarım Gıda Fuarının yanı sıra Kitap Fuarı da boş geçti.  Kitap Fuarının alışıla gelmiş yayın ve yazarların aynı oluşu, organizasyonun Kitap Fuarından ziyade tıkış tıkış olması ziyaretçilerin ilgisini çekmezken, Şehirlerarası Otogar bitişiğindeki İnşaat, Gıda ve Tarım Fuarında da geçen yıllara göre ziyaretçi sayısı yarı yarıya düştü.

Batman'daki şehrin dinamikleri birliktelik sağlamadığı sürece yeni yatırım ve gelişmelerin olmayacağı şehrin daha da geriye gideceği hepimizin malumu. Geçmişteki  hareketliliğini kaybeden 600 bin nüfuslu  Batman artık sağlık, turizm, eğitim ve istihdamda hak ettiği payı almalı.  Batman'ın tüm bölgeye ulaşılabilir bir konumda olduğu, komşu ülkelerde bir çok sektördeki  pazara  hakim olması gerekirken sahipsizliğin bir göstergesi değil midir?

Hızla gelişip büyüyen Batman yatırım istiyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları