28 Şubat 2021 - Pazar

MEMLEKETTE SORUN YOK GİBİ!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

        Son yıllardaki ekonomik problemler, vatandaşları fazlasıyla düşündürmeye başladı. 2019 ve 2020 yıllarında dünya genelinde yaşanan ekonomik problemler 2021 yılında da etkili olmaya devam ediyor.  2020 yılının Mart ayında dünya geneline yayılan salgın hastalıkla birlikte ekonomik problemler içinden çıkılamayacak bir hal aldı. Birçok dünya devi olan sanayi kuruluşları batarken, birçok alanda da iflas bayrakları çekilmeye devam ediyor. Dünya genelinde iki milyona yakın can alan salgın hastalığın verdiği tahribatlar her yönüyle daha da süreceğe benziyor.

        Bilgisayar, iletişim, dezenfektan ve gıda ürünlerinde hizmet veren sektörler bir anda hayal edemeyecekleri cirolara ulaştı. Diğer yandan ise, yıllarca kendisinin ve ailesinin ekmeğini kazanmak için ömür çürüten küçük esnaf can çekişiyor... Yaklaşık bir yıla yakındır okul servisleri, kahvehaneler, lokantalar ve düğün salonları siftah yapamadı. Bu ve bunlara benzer birçok sektörde ticaret biterken, yarının ne olacağı da meçhul maalesef. Yemek ve kafe sektöründe hizmet veren iş yeri sahipleri ellerinde ve avuçlarında ne birikimleri varsa tüketmiş haldeyken, aylardır kiralarını ve kredilerini de ödeyemez haldeler. Bu iş yerlerinde çalışan onbinlerce vatandaşımız ise evlerine ekmek götüremiyorlar.

        Tüm bu zorlukların yaşandığı bir ortamda bakıyorsunuz ki, televizyon kanallarında her şey toz-pembe. Memlekette işsizlik, emekli maaşı, elektrik ve doğalgaz zamları ne gündeme geliyor, ne de konuşuluyor. Bakıyorsunuz, birçok kanalda aynı haberler ve bu haberler tam üç gün üst üste veriliyor. Neymiş? İzmit'te yapılan ''Kardan kadın'' iki kişi tarafından çalınmış-mış. Oturdukları yerden, whatsapp hattına gelen haberleri sunmakla ancak bu kadar oluyor tabii ki... Ne yazık ki, memlekette bunca sorun ve sıkıntıyı göremeyen televizyon kanallarına diyecek hiçbir söz kalmıyor.

        Çocuklarının eğitimi için bir bilgisayar almak zorunda olan aileler, en kötü ve yıpranmış bir bilgisayar fiyatının 5 bin TL civarında olduğunu gördüklerinde ne yazık ki çocuklarının eğitimine katkı sunamadılar. Bundan daha önemli bir haber var mı acaba?

DAHA ÇOK DİKKAT!

        Konumuz olan ve bir yıldan uzun bir süredir, çok büyük değişim ve tahribatlara neden olan salgın hastalıkla devam etmek istiyorum sözlerime. Dünya genelinde milyonlarca kişinin ölümüne neden olan salgından tüm insanlık etkilendi. Türkiye genelinde yapılan etkin mücadele ve kısıtlamalar sonucu kontrol altına alınmaya çalışan bu salgının henüz bitmediğini ve hatta daha da tehlikeli olduğunu duymaktayız. Alınan tedbirler ve aşılama çalışmaları sonucunda bölgemiz normale yakın görünse de tehlikenin devam ettiği aşikardır.

        Bir önceki hafta ölüm tablosu 20 civarında iken geçen haftanın ölüm sayısı 2 veya 3 civarında. Bunun sonucunda yeşile dönen haritayı gören vatandaşlar ne yazık ki hemen rehavete kapılmış gibi. Hepinizin gözlemlediği gibi, güneşli ve güzel havayı gören hemşerilerimiz soluğu kentin caddelerinde, parklarında ve AVM'lerde alıyor.

        Çok büyük emeğin verildiği ve birçoğumuzun büyük değerlerimiz olan aile büyüklerini kaybettiği bu salgından büyük dersler çıkarmamızın inancındayım.

        Küçük bir hata her şeyi eski tabloya çevirebilir.

        Bu salgından tamamen kurtulmayana kadar eski günlere dönmememiz gerekiyor, çünkü bu salgına karşı hala çok güçlü değiliz.

        Lütfen daha çok dikkat.

        Sağlıklı haftalar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları