29 Ekim 2017 - Pazar

TEZATLARLA BÜYÜYEN İL BATMAN

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Bir yanda lüks arabaların trafikte adeta görücüye çıktığı bir manzara, diğer yanda ise varoşlarda-kahve köşelerinde günlük nafakasını temin etmek için bekleyen insanların olduğu bir ilde yaşıyoruz. İşsizlerin adeta katlanarak arttığı Batman’da istihdam alanlarının bir türlü hayata geçirilememesi ve işsiz vatandaşların her yıl katlanarak artması nedeniyle beli bükülmüş insanlarımızın hala bu illetle boğuşuyor olmasına karşın lüks araçlarla dolu bir il olarak görüntümüz gerçek manada büyük bir tezat oluşturmaktadır.

Fakirimizi doyuramazken, kentte doluşan ve iç savaştan kaçıp Batman’a yerleştirilen Suriyeli göçmenleri öylesine bağrımıza basmış olduk ki nerdeyse kendi muhtaçlarımızı unutur duruma gelmişizdir. Her geçen gün gelişen, büyüyen bir il olarak temayüz eden Batman’da her türlü insanın yaşamını rahatça sürdürdüğü bir konumdadır Batman. Denetim mekanizmasının işlemediği, her gelenin rahatlıkla dilendiği bir şehir olmamızın en büyük nedenlerinden biri olarak görülmektedir. Yıllardır Batman dilencilerin adeta mesken tuttuğu bir il olmuştur. Her ne kadar arada bir Belediye Zabıta ekiplerince dilencilere yönelik tasfiye kararı alınıyor olsa da bunda devamlılık arz etmediği için kanayan yara olarak devamlı şekilde kanamaya devam ediyor.

Rahat bir şekilde dilenme ortamı bulunmasıyla, lüks araçlarla donatılıyor olsa da böylesine tezatlarla iç içe yaşadığımız kentte artık olumsuzlukların şehri olmamalı ve bu keşmekeşlikten kurtarılmalıdır diye düşünüyorum. Varlıklı insanların edindikleri araçlar olmasın demiyoruz, istihdama yönelik gayret ve çabaların olmadığını yok saymıyoruz ama bunların sadece söylemlerden de kalmamasını diliyoruz. Yıllardır dilencilerin adeta mekanı durumuna düşürülen bir il olarak anılmak istemiyoruz. Varlıklı insanlarımızın her gün üç-dört aracını zaten artık trafik yoğunluğunun oluştuğu ilimizde trafiğe çok araçlarla çıkmalarını istemiyoruz. İlimize yapılmakta olan olumlu hizmetlere bizlerde bu ilin insanları olarak katkı sağlama gibi bir sorumluluk altına girmeliyiz.

Son derece yardıma muhtaç olan ve Sosyal Güvenlik Vakfı’nda isimleri olan muhtaçlarımızı bir kenara bırakıp Suriye vatandaşlarına her türlü yardımı yapma çalışmalarını benimsemiyoruz. Önce kendi fakirimizin doyurulmasını, sonra da misafirlerimizle gerektiğince ağırlama gayreti ve çabası içinde olmalıyız. Lüks arabalarıyla, fakirleriyle, işsizleriyle, dul ve yetimleriyle büyük bir hengame içinde olduğunu gözlemlediğimiz bu şehirde her şeye rağmen mutluluk içinde yaşama azmimizin devam etmesi ise son derece gurur verici bir olaydır. Tezatlarla dolu bir il olarak temayüz etmiş olan Batman daha iyiye ve daha güzele gitmesi için gereken özverili çalışma ve gayretlerin aralıksız bir şekilde sürdürülmesi temennisiyle esen kalınız.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları