03 Ocak 2021 - Pazar

ZORLU BİR YILIN ARDINDAN

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Dünya üzerinde yaşanan salgın hastalık nedeniyle alınan tedbir ve kısıtlamaların gölgesinde yeni bir yıla girdik. 2019 yılının son aylarında Çin'de görülen ve dalga dalga dünya geneline yayılan bulaşıcı hastalık, 2020’de Türkiye'de de etkili olmaya başladı. Bu salgın, dünya genelinde yaklaşık olarak 1 milyon 800 bin kişinin ölümüne sebep olurken, dünyanın düzenini de günbegün değiştirmeye devam ediyor.

2019 Yılında başlayan ekonomik sıkıntılar 2020 yılında daha da palazlandı. Ülkemizde dövizdeki önlenemez artış ile girdi fiyatlarının doğru orantılı olarak artması en küçük esnaftan en büyüğüne ciddi problemler yaşattı ve yaşatmaya devam ediyor. Avrupanın birçok ülkesi orta ve küçük esnafına birçok hibe ve destek sağlarken ne yazık ki esnafımız böyle bir lükse sahip değil.

Yüzyıllardır atalarımızın gelenek göreneklerinden olan dini bayramlarda ev ziyaretleri, mezarlık ziyaretleri, Cuma namazları, ebediyete gidenlerin evindeki taziyeler, tokalaşmalar, esnaflar arasındaki küçücük bir sehpanın etrafındaki çay sohbetleri gibi kültürümüzün olmazsa olmazları ne yazık ki askıya alınmış durumda. Bunların hepsi bir yana, milyonları bulan can kayıplarında bölgemiz ve kentimizde de birçok değerimizi yitirdik.

Hemen hemen her gün, şehrimizin en güzel insanlarının ölümünü taşıdık gazete manşetlerimize. Tabii bu haberleri yazmak kolay değildi! Ama denildiği gibi en büyük gerçek de elbette ölümdür. Üzülerek ve sıkılarak da olsa bu gerçeği yazmak zorundaydık. Geçmişimizi bize anlatan birçok büyüğümüz ne yazık ki artık aramızda yok!

İyisiyle-kötüsüyle koca bir yılı geride bırakırken, yeni yılın sağlık, huzur ve bereket getirmesini diliyorum.

YENİ YILIN İLK KÖTÜ HABERİ

Yeni bir yıla başlarken, ne yazık ki daha ilk günde kahredici bir haberle sarsıldık. 

Ülkemiz ve kentimizde o kadar çelişkili hususlara şahit oluyoruz ki şaşırmamak elde değil. Kentimizin birçok caddesinde milyonluk araçlar bulunurken, emlak piyasasında da daire fiyatları 1 milyon TL’yi aşmak üzere. Şehrimizin varoş semtlerinde ise ekmek savaşı veren yüzlerce vatandaşın yaşam mücadelesine tanıklık etmekteyiz. Sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde yoksul ile zengin kesim arasında uçurumlar oluştu. Orta kesim kalmadı gibi bir şey. Yaşam mücadelesinde artık ya varsınız, ya da yoksunuz.

Daha yılın ilk gecesinde kentimizin Cumhuriyet mahallesinde 3 çocuğuyla yaşayan Atay ailesi, ne yazık ki iki ferdini kaybetti.

Atay ailesi, ısınmak için akşam saatlerinde saat 22.30 sularında yaktıkları sobadan zehirlendi. Atay ailesine ulaşamayan komşuları ve yakınları durumu yetkililere bildirmeleri sonucu olay fark edildi. 

Olay yerine gelen güvenlik ve sağlık ekipleri soba faciasını fark etti. Yakılan sobadan karbon monoksit sonucu zehirlenin 40 yaşındaki baba Bereket Atay ve 35 yaşındaki Hatice Atay için tüm müdahaleler yetersiz kaldı. Atay ailesinin 3 çocuğu ise kaldırıldıkları hastanede tedavi altında.

Yılın ilk gününde yaşanan bu olay hepimizi derinden üzdü.  Atay ailesine sabırlar diliyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları