12 Eylül 2021 - Pazar

PARKLAR DELİK DEŞİK

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

          Yıllar yılı çamur ve tozla boğuşan, yeşil alan ile park mahrumu olan Batman uzun yıllar farklı  dönemlerde yerel yönetimlerin istikrarsız ve günü birlik çalışmaları sonucu yeşil alan  konusundaki sıkıntıyı bugün yaşıyor. Yıllar yılı ihmal edilen onlarca yeşil alan ve parkları yandaşlarına peş keş çektiren o yönetim, vatandaşa en büyük kötülüğü yaptıklarının farkına   varmış mı acaba?

          1950'li yıllarda ilçe statüsüne kavuşan ve ilk yerleşim yerlerinden (Tepebaşı) yani İluh'tan Atatürk Parkına kadar uzanan onlarca mahallede bir yeşil alan ve parka rastladınız mı? Malesef yok.  Oysa onlarca mahallede onlarca alan o dönemin yönetimleri tarafından birilerine peşkeş çekildi. O dönemlerde dahi kentin en yeni ve en gelişen semtlerindeki alanlar bile bazı müteahhitlere satılarak yerlerine binalar dikildi. İşin formalitesi olan satılan yerlere karşılık formalite bağışlar ve şehrin en uç noktası olan yerlerden sözde yeşil alanlar için arsa bağışı yapıldı. Ne acıdır ki Batman'da 50 yıl bu gelenek sürdü.

          Evet, son birkaç yıldır kentin farklı semtlerinde peş peşe yeşil alan ve parklar yapıldı ve yapılmaya da devam ediliyor. Ne acıdır ki hizmete sunulan ve milyonlarca liranın harcandığı bu parklar korunamıyor ne yazık ki. Parklarda susuzluktan kuruyan ağaçların hali bir yana diğer yandan ise vatandaşların ağaçlara ve dekorlara verdiği zararlar! Onlarca insanların gözü önünde kırılan ağaçlar, bitkiler, ışıklandırmalar harap edilmekte. Yazıktır, günahtır. Lütfen mevcut yeşil alanlarımıza sahip çıkalım, çevreye zarar verenleri de lütfen uyaralım.

AÇIKLAMA YOK

         Son iki aydır Batman'daki yeşil alan ve parklara peş peşe dikilen  enerji trafoları gündemden düşmezken ilgili  enerji kurumundan bir açıklama gereği bile yapılmamakta.

          Nüfusunu 10'a katlayan Batman'ın elbette daha geniş kapsamlı alt yapılara ihtiyacı var ama aylardır kentin hemen hemen bütün park ve yeşil  alanlarına devasal enerji trafolarının da işgali devam ediyor. Bu alanlar elbette vatandaş ve halkın malı sayılan alanlardır . Tamamen özelleşen ve vatandaşın cebini yakan faturalarla ün yapan bu enerji kurumu işgal ettiği alanların vergisini veya işgaliye parasını yatırıyor mu? Vatandaşı mağdur eden bu kurumun konuyla ilgili bilgilendirmesi gerekmez mi?

          Kentin bir ucundan diğer ucuna kadar uzanan her alanda durum bu iken bölge illerimiz ve farklı bölgelerde buna benzer bir durum var mı  bilinmez ama bilinen bir gerçek var o da kentin bütün yeşil alanları delik deşik.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları