26 Temmuz 2017 - Çarşamba

HER ŞEYİ ÇOK ÇABUK UNUTANLAR OLDUK…

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

TPAO’ nun bazı ünitelerinin TPİC’ devri söz konusu olduğundan ilimizde sadece petrol-İş Sendikamız ve üyelerinin itirazları ve tepkisiyle karşılaştı. Oysa bizler sadece Sendikamızın ve üyelerinin değil tüm Batman halkı olarak bizim için olmazsa olmazlardan biri olan TPAO’ nun küçültülmemesi için toplumsal olarak gereken tepkimizi de koymayı ihmal etmemeliydik. İşte sonunda zatı muhteremlerin dediği oldu ve ne yazıktır ki TPAO yavaş yavaş yok edilmeye başlanmış bulunmaktadır. Şimdi kalkmış TPIC’ e devredilen ünitelerin yerleri için çeşitli fikirler ortaya atarak yok burası bilmem kimlere devredilsin, yok Üniversitenin kampüsü olsun yok yeşil alan olarak kullanılsın, yok bilmem buraya beton yığınları ile donatılsın gibi fikirler ortayla atılmaya başlandı Bunlara gerçek manada çok üzülmemek elde değil TPAO Batman’ın hayat damarlarından biriydi. Şimdi hayat damarlarımız kesilmeye başlandı bizler nelerle uğraşır olmaya başladık. Çok çabuk unutanlar kervanıyız bizler. Karşı çıktığımız hiçbir şey bizim lehimize sonuçlanmamıştır bu güne kadar. Örneklerini verelim en önemli örneklerinden biri Hasankeyf’ in sular altında kalmamasıydı ne oldu son söz dediğim dedik astığım astık kestiğim kestik diyenlerin oldu. Şimdide geleceğimiz bir bakıma teminatı olan ve binlerce insanımızın ekmek kapısı olma özelliğini taşıyan TPAO yok edilmek hatta tamamen kapatılmak isteniyor da bizler hala bunun farkında değiliz. TPAO ‘nun en önemli ünitelerini TPIC’ e devrederek koca bir marka olan TPAO’ Yu yan bir kuruşlu olan TPIC’in sırtına yükleyenler Ankara’da artık yan gelip yatacak ve işçisiyle, memuruyla uğraşma gibi bir dertten kurtulmuş olup keyiflerine keyif katma ortamına kavuşacaklar. Bunlar da yetmiyor bir zamanlar tüm karşı çıkmamıza rağmen Petrolspor’u bir yük olarak görenler şimdi de alt yapıyı tamamen kapatma gibi bir düşüncenin içine girerek burada yarınların sporcuları olma hayallerini kuran minik çocuklarımızın heveslerini de kursaklarında bırakma düşüncesizliğine kapılmışlardır. Alt yapının kapatılması karşısında büyük tepki gören TPAO Yönetimi kapatmamayı kararlaştırmışlardır ama bu çocuklara birkaç forma ve malzeme içinde fon yok deme gafletini ortaya atmışlardır bu ne perhiz bu ne lahana turşusu koca TPAO minik çocuklara birkaç malzeme alamayacak kadar küçüldü mü? TPAO Batman’da doğdu, Batman’da büyüyüp devleşecek diyenler nerde şimdi? Bu yüzden toplum olarak ilimize zarar verecek olan her

olumsuzluğun karşısında dimdik durmalı ve ilimize en büyük haksızlığı yapma teşebbüsü içinde olanların heveslerini kursaklarında bırakmalı düşüncesini taşımalıyız diyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları