10 Mart 2019 - Pazar

SEÇİM YAKLAŞIRKEN

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

31 Mart yerel seçimlerine 19 gün kala geçmiş yıllara göre çalışmaların olmadığı şehirde az da olsa seçim hareketliliği gözlenmeye başladı. Geçmiş yıllarda seçimlere aylar kala çarşı-pazar ve meydanlardaki hareketlilik bir çok sektördeki esnafa da umut kapısı olurdu. Lokanta, terzi, dolmuş hatları, matbaa ve reklamcılar 4 yılda bir gelen seçimlerle hareketli günler geçirirlerdi ama son dönemlerdeki seçimlerin esnafa da bir hareketlilik kazandırmadığı gözler önünde.

Daha temiz bir çevre için yeni sisteme geçildiğini, bundan ötürü reklam ve ilan basımına son verildiği belirtilirken diğer yandan özel uçak ve yüzlerce araçlarla yurdun dört bir yanına yapılan gezilerin ise ardı arkası kesilmiyor. Baskı sistemindeki sektöre büyük darbe olan reklam yasağı bazı sektörlere de rant kapısı oldu. Batman ve bölgemizde iki partinin yarışı söz konusu. Yerel yönetimin kendilerine geçmesi için sahaya çok yansımasa bile taraflar var güçleriyle Belediyeleri kazanmanın çabasında. Sonuç ne olursa olsun tek hedef Batmanlılara hizmeti sunmak olmalıdır.

ŞOK ÜSTÜNE ŞOK...

Yerel seçimler için yarışan partilerin yanı sıra muhtar adaylarının da heyecanları dorukta. Her mahallede 10 ve 50 arası değişen muhtar adaylarının da büyük proje ve promosyon ürünleriyle sahada oldukları gözlenmekte. Belediye Başkan adayları da  projelerini halkla paylaştı. Buna benzer projeler geçmiş dönemde de halka sunulmuştu ama yıllar geçmesine rağmen ortada bir eser yok. Yüzlerce projenin sunulduğu Batman demek ki hiçbir yatırım, sosyal donatı ve yaşam alanı almamış. Yıllarca tüm siyasilerin dilinde olan İluh deresinin hali ortada!.

Siyasi ve geçmişteki bazı il yöneticilerinin düğünlerdeki halay başı ve göstermelik açılışlarda bulunmaları Batman'a hiçbir şey kazandırmadığı ortada. Diyarbakır ve Van illerine kadar uzanacak olan yüksek hızlı tren için başvurunun bile yapılmadığı, uçak sefer sayılarının azalmasının yanı sıra yıllarca siyasilere malzeme olan yeni yapılacak hastanenin yer belirleme hikayesinin ardından 500 yatak değil de 200 yataklı olacağı yönündeki haber de Batmanlılara adeta şok yarattı.

18 Şubat 2019 tarihli ve 30690 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanı karar bölümünde bulunan '2019 yılına ait yatırım programının kabulü ve uygulamasına dair karar' kısmında Batman Devlet Hastanesi 200 yatak kapasitesi olarak görülüyor. Geçtiğimiz hafta Sağlık Sen Yöneticilerinin gündeme getirdiği yeni hastane ile ilgili nihai kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceği belirtildi. Son yıllarda yatırım konusunda yerinde sayan 600 bin nüfuslu bu kent şok üstüne şok yaşamakta...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları