18 Eylül 2022 - Pazar

HEM VATANDAŞ, HEM ESNAF ŞAŞKIN

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Son zamanlarda  artan hayat pahalılığından dolayı vatandaşın alım gücü tamamen bitme noktasına gelirken, yüksek gelen faturalar karşısında da hem vatandaş, hem de esnaf adeta şaşkınlık içerisinde. Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte ısınma ihtiyacını doğalgaz ve elektrikle gidermeye çalışan vatandaşlar daha şimdiden gelecek faturaların telaşına düşerken, kenar semtlerdeki bir çok vatandaş ise ısınma için odun ve kömür alma hesabını yapmakta. Daha geçtiğimiz yıl kırılmış 1 ton odunun tonu 2 bin liradan satılırken, ithal kömürün tonu ise 8 bin lira civarında.

Geçtiğimiz günlerde son elektrik faturasını alan binlerce vatandaş elindeki fatura karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken yüksek ve kabarık faturalar karşısında adeta şok geçirdi. Kentin bir çok noktasında esnaf ve işletmecilik yapan firma sahipleri ise 2 ve 3'e katlanan faturalar karşısında ise ne yapacaklarının şaşkınlığında. Bakkal, market, şarküteri, konfeksiyon gibi bazı işletmeler bazı buzdolabı ve aydınlatma ışıklarını zaman zaman keserken, lokanta ve kasap gibi esnaf kesimi bunu da yapamaz durumda.

Elektrik faturalarının yaklaşık olarak 11 ve 17 bin liradan  35 ila 70 bin liraya yükseldiğini belirten bir çok esnaf temsilcisi, elektrik faturası kira, elemen ve bir çok giderden daha fazla hale geldi diyor. Elbette bu sorunun sadece Batman'la alakalı olmadığını biliyoruz ama kentin bir çok noktasında yaşananlar bunlar. Bir çok vatandaşın daha önce gittiği mekanlarda klima ve aydınlatma ışıklarının yandığını görürken şimdi ise kentin bir çok mekanında artık klima ve zorunlu olmadıkça bazı aydınlatma ışıklarının dahi yanmadığını görülmekte... Mobilya ve giyim mağazaları başta olmak üzere sadece müşteri işyerine girdiği sıra aydınlatma ışıkları açılmakta. Büyük, küçük olmaksızın esnafın ortak görüşü aynı noktada. Faturaların böyle devam etmesi halinde tek çözüm yollarının kepenk indireceği yönünde.

SERVİSLER YETERSİZ

Yeni eğitim ve öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte öğrenci ve velilerin kabusu haline gelen servis ve toplu taşıma araçlarının yetersizliği yine öncelikli sorunlardan biri haline geldi. Özellikle sabahın erken saatlerinde şehrin bazı bölgelerinde bulunan okullara gitmek için öğrenciler saatlerce duraklarda beklemek zorunda kalıyor. Her gelen aracın dolu oluşu nedeniyle  öğrenciler sabah saatlerindeki derslere yetişmekte zorluk çekmekte. 470 bini geçen merkez nüfusuna yetersiz gelen toplu taşıma araçları özellikle Kardelen TOKİ, Hasankeyf  yolu ve Silvan yolu üzerindeki bir çok Yatılı Bölge  Okul öğrencileri aynı çileyi yaşamaya devam ediyor. Veli ve öğrencilerin tek talebi bu yöndeki araç sayısının arttırılması.

Güzel bir dileğiyle...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları