29 Eylül 2019 - Pazar

BELEDİYE ÇALIŞMALARI VE EŞ BAŞKANLAR

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 6 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

31 Mart 2019 seçimlerinde Belediye Başkanlığı görevini devralan Eş Başkanlar Dr. Mehmet Demir ile Songül Korkmaz  geçtiğimiz hafta basınla buluşmalarında kentin imarı ve sorunları hakkında geniş bilgi verdiler. İlk kez geniş kapsamlı yapılan toplantıya Eş Başkanlara, Başkan Yardımcıları Ercan Astan, Nevzat Nemcik, Zeki Hedekoğlu, Salih Çetinkaya ile Şehriban Aydın da eşlik etmişti. Eş Başkanlar, kentin geleceğini inşa etmek için sürekli sahada olduklarını belirtirken bunun yanında borç gerekçeklerinin de altını çizdiler. En büyük projelerinin İluh deresinin ıslahı olduğuna dikkat çeken Eş Başkanlar, seçim vaatlerindeki İluh projesinin Ankara'da Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü’ne iletildiğini belirttiler. Eş Başkanlar, kendileri gibi daha önce de seçilmiş bir çok Belediye Başkanı'nın da konuyu gündeme getirdikleri, ağır bürokrasiden dolayı işi yarıda bıraktıklarını söyleyerek, kendilerine destek sağlandığı takdirde çalışma gruplarını kuracaklarını ifade ettiler.

Projeleri gerçekleştiğinde bölgedeki ev, nüfus, aile ve arsaları kamulaştırarak iki aya kadar envantere dökeceklerini söyleyen Eş Başkanlar, “TOKİ  hazine arazisi tahsis ederse İluh deresindeki evlere yeni alanlar belirleyip aileleri bu alanlara yerleştirip projeye start vereceğiz. İller Bankası’ndan kredi talebinde bulunduk. Ancak yeni yıla kadar kredi verilemeyeceğini söylediler. İluh deresi en büyük projemizdir, destek aldığımız taktirde bu sorunu çözeceğiz” dediler. Eş Başkan Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz  bir çok proje ve sıkıntıyı da dillendirdi.

Eş Başkanlar Demir ve Korkmaz, DEDAŞ'ın haksız ve adaletsiz bir şekilde kentin yaşam hakkı olan su depolarının elektriğini kestiğini 8 milyon TL borcun faizle birlikte 15 milyona çıktığını ve bu borcu yapılandırarak ayda 3,5 milyon TL ödeyerek borcu ödediklerini, buna karşın su havzasında enerji üretmek için enerji santrali kuracaklarını ve DEDAŞ'la bağlarını asgariye indireceklerini de belirttiler. Eş Başkanlar Demir ve Korkmaz kentin sembolü haline gelen Yılmaz Güney sinema salonunun seçim vaatleri arasında yer aldığını, sinema salonunun  yapımının bütçe yetersizliğinden dolayı önümüzdeki yıla kaldığını, sinema salonunun projesinin yapıldığını ve aynı yerde daha donanımlı olacağını söylerken, geçmişte yaşanan imar politikasıyla şehircilik cinayetinin işlendiğini ve hala bu geleneğin devam ettiğini kendilerinin buna asla izin vermeyeceklerini, dernek ve bazı STK'lara tahsis edilen arsaları geri aldıklarını, imarda, ulaşımda, yeşil alan ve istihdama kadar ekipleriyle proje üretiminin çabasında olduklarını, kentin tüm semtlerindeki sorunlarına dokunduklarını söylediler.

Kentin kimliği konumundaki Turgut Özal Bulvarına güzel hizmetlerin sunulmasının gerektiğinin söyleyen Eş Başkanlar Demir ve Korkmaz, “Bizlerin de daha önce yazdığı gibi Batman'ın bu caddeden ibaret olmadığını Başkanlar da dillendirdi. Kentin merkezi konumundaki alanlar hizmetler alırken varoşların da hizmete ihtiyaçlarını unutmamak lazım” dediler. Sorunları yakından takip eden ve çoğu zaman sahada olan Eş Başkanlar ve Yardımcıları, seçildikleri tarihten bu yana sergiledikleri performansları kentte çok değişim sağlamamışsa da ufak ufak dokunuşları bile çok önemli. Yaşar Kemal Kent Ormanı ve yeni yapılan parklar kentin oksijeni olmakta. Park sayısının arttırılması, imar ve temizlik konusunda taviz verilmemesi en büyük temennimiz. Başkanların söylemleri ve ilkeli duruşları bizleri de umutlandırıyor.

 BATMANLI GİRİŞİMCİLER 

Piyasaların durgunluğu ve maliyetlerin tavan yapması bir çok sektörde etkisini göstermeye devam ediyor. Yaklaşık 5 yıldan beri Batman'da havamania, arsa  ve yüksek girdilerden inşaat sektörü kentin ekonomisini de kötü yönde etkiledi. Batman piyasasının can damarı olan inşaat sektörü bir çok mesleğinde can suyu idi. Batmanlı  müteahhitlerin iç piyasada işlerin iyi gitmediği ve bürokrasiden ötürü Türkiye'nin  bir çok bölgesine ekipleriyle birlikte iş yapmaya gittiklerini biliyoruz. Bunlarla birlikte Batman'da bir çok zahmet ve riske katlanarak iş yapan ve istihdam sağlayan müteahhitlerimiz var.

Geçtiğimiz gün  bizleri ağırlayan Tirman Park Yönetim Kurulu Başkanı ve Müteahhit M. Salih Tirman'ın çalışmalarını yerinde gördük. TP. Bulvarında 17 blok ve 670 daire yapımını en kritik zamanda devralan ve yapımı hızla süren yaşam alanında konutların bir bölümü sahiplerine teslim edilirken, diğer taraftan Tirman Park’ta çalışmalar son hızıyla sürüyor. 2020 yılının sonunda tamamen bitecek  olan Tirman Park yaşam alanında tüm sosyal donatılar da mevcut. Tirman Park’ın değerli müteahhitlerinin Batman'a değer kattığını belirtmek istiyorum. Onlarca kişiye istihdam sağlayan Batmanlı girişimcileri de kutluyorum.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları