22 Kasım 2020 - Pazar

GÜZEL HABER...

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

       Zaman zaman sitemkar olduğumuz şu satırlarda, güzel haberleri vermek bizleri mutlu ettiği gibi çok heyecanlandırdığını da itiraf etmek istiyorum. Kentimize yapılan herhangi bir yatırıma, kendimizin malıymış gibi sevindiğimizi belirtmek isterim. Ama olumsuz bazı haberleri de utana sıkıla vermek zorunda olduğumuzun da altını çizmek istiyorum. Birçok alanda hizmetlerden geri kaldığımızı çoğu zaman bu satırlara taşıdık. Memlekete artı değer katacak görüşleri, fikirleri bu satırlar aracılığıyla aktarmaya devam edeceğimizi de belirtmek istiyorum.

      İlçelerinin yanı sıra komşu ilçelerine de sağlık hizmeti sunan Batman, sağlık alanında yıllar önceki yatırımlarla yıllarca yetindi durdu. Hatta mevcut durum artık kaldırılamaz bir yük haline gelmişti. Sağlık alanında yatırımlara yenilerinin eklenmesi memleketteki herkesin arzusuydu. Uzun zamandan bu yana yapımına başlanan ve bitme aşamasına gelen Yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Bölge Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’nın kararıyla 810 yataklı Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürüldü. Bu karar son zamanlarda Batman'a sunulan en güzel haberlerden biri.

      AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir'in Batman basınıyla paylaştığı bu haberin yanı sıra kentin Valisi Hulusi Şahin de bu haberi Batman'daki yerel basına müjdeleyenlerden biri.

      Kentimize hayırlı olsun. Umarım, daha nice yatırımları alabiliriz. Şehrin gelişimi için yatırımlar olmazsa olmazımız.

      Güzel işler yapan, sadece kendini düşünmeyen, memleketin faydasına olacak işleri de hep birlikte desteklemeliyiz.

BU HABER TIP FAKÜLTESİNİN HABERCİSİDİR

       Basın mensuplarıyla bir etkinlikte beraber olan Batman Valisi Hulusi Şahin, Eğitim ve Araştırma Hastanesi kararını müjdelerken, bu kararın Tıp Fakültesi’nin de habercisi olduğunu hatırlattı. Vali Şahin,  Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde daha kaliteli bir hizmetin sunulacağının yanı sıra uzman doktor, doçent ve profesörlerin bu hastane kadrosunda yer alacağını belirtti. Vali Şahin, bu yatırımın artık Tıp Fakültesi’nin müjdecisi olduğunu ve bu yatırımın Batmanlılara hayırlı olmasını diledi. Ayrıca Vali Şahin, bu yatırımın gerçekleşmesinde emeği geçenleri ve konuyu sürekli gündemde tutan Batman yerel basın çalışanlarını kutladı.

      Evet, yaklaşık olarak 2 yıldan bu yana Batman'da görev yapan ve birçok sorunu bizler kadar bilen Batman Valisi Hulusi Şahin'in çabalarının sonuçsuz kalmadığını görmekteyiz. Bireysel işlere sıcak bakmayan, kentin sorunlarıyla kafa yoran Vali Şahin, bizden biri gibi…

      Batman'daki imar sorununu kısa bir sürede çözen, eğitim ve yatırıma önem veren Vali Şahin, bir memleketi ileriye götürecek etmenleri fazlasıyla iyi biliyor ve çaba sarf ediyor. Kısa sürede ekibiyle birlikte güzel hizmetlere imza atan ve kentin yararına faydalı işler yapan yöneticilerimizi biz de kutluyoruz. Memleketimize 810 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yatırımında emeği geçen herkesi yürekten kutluyoruz.

       Yatırım ve üretim konusunda birçok ile nazaran geride kalan Batman ne yazık ki görmek istediğimiz yerde değil. Üretimde istenilen düzeyde olmayan 650 bin nüfuslu bu şehirde, işsizlik ürkütücü boyutta. Sadece beton yatırımı ve şatafatlı cafelerle ün salan bu kente daha çok istihdam alanların olması gerekiyor.

       Yatırım üretimi, üretim yatırımı getirir. Bu döngüde yıllardır yer alamıyoruz. Hiçbir şey için geç değil.

       Mutlu bir hafta olması dileğiyle...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları